Geçiş Yap:
Şekersiz Dondurma Tarifi
Şekersiz beslenmeyi tercih edenler, ama tatlı yemekten de vazgeçemeyenler için özel bir tarif olan şekersiz dondurma tarifi, hem kolay yapılışı hem de lezzetiyle herkesi büyülüyor. Çocuklarınızla kolayca hazırlayabileceğiniz tarif, miniklerin de damak zevkine en iyi şekilde hitap ediyor. Az malzeme kullanımıyla öne çıkan şekersiz dondurma tarifi, mevsim meyveleri kullanılarak hazırlandığında daha lezzetli bir hâle geliyor. Hazırladığınız lezzetli şekersiz dondurmanızı dilerseniz tatlılarınızın yanında, dilerseniz tek başına tüketebilirsiniz.
Şekersiz Dondurma Malzemeleri
500 ml krema
300 gram çilek veya muz
180 gram beyaz çikolata
30 gram süt tozu
Şekersiz Dondurma Hazırlanışı
- Malzemelerinizi hazırladıktan sonra dondurmanızı yapmaya hemen başlayabilirsiniz.
- Beyaz çikolatanızı küçük parçalara bölün. Kaynamakta olan suyun içerisine cam bir kase koyun ve çikolataları cam kasenin içerisine ekleyin. Çikolatayı ara ara karıştırarak benmari usulü eritin.
- Krema ve süt tozunu bir sos kabına koyun ve ocağa alın. Ara ara karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin.
- Benmari usulüyle erittiğiniz çikolatayı azar azar kremaya ekleyin ve karışımı hızlıca karıştırın. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırmayı sürdürün. Kıvam aldıktan sonra karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Çilek kullanacaksanız çileğin sap kısımlarını çıkarın. Muz kullanacaksanız muzu soyun ve meyvelerinizi robottan geçirin.
- Büyük boy cam bir kaseyi dondurucuda uzun süre bekletin. Oda sıcaklığında soğuyan çikolatalı krema ve meyve püresini soğuyan karıştırma kabının içine koyun.
- Karışımınızı mikser yardımıyla 10-15 dakika boyunca çırpın. Daha sonra karışımı kapaklı ve derin bir kaba koyun.
- Dondurucuda kıvam alması için bir gece boyunca dondurmanızı bekletin. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyebilir ve servis edebilirsiniz.
Şekersiz Dondurma Tarifi Püf Noktaları
Şekersiz dondurmanızı hazırlarken çikolatanızın kaynamakta olan suya değmemesine dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda kenarda kalan çikolataların yanmaması için çikolatayı yavaş yavaş ve ara ara karıştırmaya özen göstermelisiniz. Dondurmayı servis etmeden önce 10 dakika kadar oda ısısında bekletebilirsiniz. Böylece dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Dondurma kaşığı kullanacaksanız kaşığı suya batırarak dondurmanızı şekillendirebilirsiniz.
Şekersiz Dondurma Servis Önerileri
Şekersiz dondurmanızı beyaz çikolata yerine sütlü veya bitter çikolata ile de hazırlayabilirsiniz. Çilek veya muz yerine de dilediğiniz mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz. Dondurmanızı servis ederken yanına meyveler koyabilirsiniz. Dondurmanızı aynı zamanda şerbetli tatlılarınızın yanına koyabilir hem daha lezzetli hem de daha hafif tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!