Geçiş Yap:

Ana İçerik
Alt Bilgi
Arama
Wall's header logo
      • Magnum
      • Cornetto
      • Carte D'Or
      • Classics
      • Twister
      • Usta Usulü
      • Keyif
      • Nogger
      • Boom Boom
      • Vienetta
      • Food Service
  • Tüm Ürünlerimiz
  • Kalpten Kalbe Mutluluk
      • Milyonlarca Bedava 2025
      • Algida Mutluluk Günü
      • Migros Kampanyası
      • Algida Yaz Çekilişi 2024
      • Şemsiye Fotoğrafları KVKK
      • Şemsiye Fotoğrafları Muvafakatname
      • İnstagram Chatbot Kampanyası Koşulları
  • Hakkımızda

  1. Ana Sayfa
  2. Şekersiz Dondurma Tarifi, Evde Şekersiz Dondurma Yapımı

Şekersiz Dondurma Tarifi

Şekersiz beslenmeyi tercih edenler, ama tatlı yemekten de vazgeçemeyenler için özel bir tarif olan şekersiz dondurma tarifi, hem kolay yapılışı hem de lezzetiyle herkesi büyülüyor. Çocuklarınızla kolayca hazırlayabileceğiniz tarif, miniklerin de damak zevkine en iyi şekilde hitap ediyor. Az malzeme kullanımıyla öne çıkan şekersiz dondurma tarifi, mevsim meyveleri kullanılarak hazırlandığında daha lezzetli bir hâle geliyor. Hazırladığınız lezzetli şekersiz dondurmanızı dilerseniz tatlılarınızın yanında, dilerseniz tek başına tüketebilirsiniz.

Şekersiz Dondurma Malzemeleri

  • 500 ml krema

  • 300 gram çilek veya muz

  • 180 gram beyaz çikolata

  • 30 gram süt tozu

 

Şekersiz Dondurma Hazırlanışı

 

  1. Malzemelerinizi hazırladıktan sonra dondurmanızı yapmaya hemen başlayabilirsiniz.
  2. Beyaz çikolatanızı küçük parçalara bölün. Kaynamakta olan suyun içerisine cam bir kase koyun ve çikolataları cam kasenin içerisine ekleyin. Çikolatayı ara ara karıştırarak benmari usulü eritin.
  3. Krema ve süt tozunu bir sos kabına koyun ve ocağa alın. Ara ara karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin.
  4. Benmari usulüyle erittiğiniz çikolatayı azar azar kremaya ekleyin ve karışımı hızlıca karıştırın. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırmayı sürdürün. Kıvam aldıktan sonra karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  5. Çilek kullanacaksanız çileğin sap kısımlarını çıkarın. Muz kullanacaksanız muzu soyun ve meyvelerinizi robottan geçirin.
  6. Büyük boy cam bir kaseyi dondurucuda uzun süre bekletin. Oda sıcaklığında soğuyan çikolatalı krema ve meyve püresini soğuyan karıştırma kabının içine koyun.
  7. Karışımınızı mikser yardımıyla 10-15 dakika boyunca çırpın. Daha sonra karışımı kapaklı ve derin bir kaba koyun.
  8. Dondurucuda kıvam alması için bir gece boyunca dondurmanızı bekletin. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyebilir ve servis edebilirsiniz.

 

Şekersiz Dondurma Tarifi Püf Noktaları

Şekersiz dondurmanızı hazırlarken çikolatanızın kaynamakta olan suya değmemesine dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda kenarda kalan çikolataların yanmaması için çikolatayı yavaş yavaş ve ara ara karıştırmaya özen göstermelisiniz. Dondurmayı servis etmeden önce 10 dakika kadar oda ısısında bekletebilirsiniz. Böylece dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Dondurma kaşığı kullanacaksanız kaşığı suya batırarak dondurmanızı şekillendirebilirsiniz.

Şekersiz Dondurma Servis Önerileri

Şekersiz dondurmanızı beyaz çikolata yerine sütlü veya bitter çikolata ile de hazırlayabilirsiniz. Çilek veya muz yerine de dilediğiniz mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz. Dondurmanızı servis ederken yanına meyveler koyabilirsiniz. Dondurmanızı aynı zamanda şerbetli tatlılarınızın yanına koyabilir hem daha lezzetli hem de daha hafif tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

brand logo

Yasal Uyarı

  • Gizlilik Bildirimi
  • Unilever
  • Yasal
  • Çerezler Hakkında Bildirim
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Erişilebilirlik

Yardım

  • Site Haritası
  • Bize Ulaşın
  • Sıkça Sorulan Sorular

Bizi takip et

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter

Konum

Türkiye | Konumu Değiştir

Unilever Logo Link opens in new tab

© {{dynamicYear}} Telif Hakkı Sahibi Unilever