Skip to content

Şeftali Tatlısı Tarifi

Çocukların meyveyle barışmasını sağlayacak, şeftali sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak şeftali tatlısı, hafifliği ve lezzetiyle beğeni kazanır. Tarçın ile aroma edinen şeftaliler, fırında tüm lezzetini cömertçe açığa çıkarır. Hızla hazırlanan ve pratikliği ile ani misafirler için kurtarıcı olan tarifi, çocuklarınızla beraber yapabilirsiniz. Ailece mutfak saatlerinizi renklendirecek şeftali tatlısı için az malzeme ile bol lezzet çıkarmaya hazır mısınız? Siz de "Bi' tatlılık yapsam..." diye düşünüyor ve görünümüyle sanat eseri gibi tatlılar hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre!

Şeftali Tatlısı Malzemeleri

  • 6-8 adet şeftali

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1.5 su bardağı su 

  • 1 avuç cevizin irice kıyılmış içi

  • 1 adet çubuk tarçın 

  • Carte d'Or Classic Karamel Balbadem Kaymak

Şeftali Tatlısı Hazırlanışı 

  • Şeftalileri yıkayıp ikiye bölmeli ve çekirdeklerini ayırmalısınız. Çekirdek yuvalarını iyice temizledikten sonra içine pişirme kağıdı serilen fırın kabınızı hazırlayın. 

  • Şeftalileri kabuklu kısımları fırın kabına değecek şekilde dizin. 

  • Meyvelerin üzerine toz şekeri eşit olarak serpiştirin. 

  • Çekirdek yuvalarına irice kıyılmış ceviz içlerini koyduktan sonra fırın kabının içine suyu dökün. 

  • Suyun içine bir çubuk tarçını ikiye bölerek bırakmayı unutmayın. 

  • Kabın kapağını kapatın veya üstüne folyo sererek kenarlarını kıvırın. 

  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 35-40 dakika pişirin. 

  • Şeftaliler yumuşayınca fırından çıkarın ve tarçın kabuklarını attıktan sonra tatlıyı soğuyana dek dışarıda bekletin.

  • Oda sıcaklığına ulaşan tatlıyı buzdolabının soğutucu kısmına alın. 

Şeftali Tatlısı Püf Noktaları 

  • Fırın tepsisine suyu koyarken suyun, şeftalilerin üzerindeki şekerlere denk gelmemesine özen gösterin. Şeftalilerin altına doğru suyu ekleyin. 

  • Çubuk tarçını bol suyun içinde fırınlayın, eğer fırın kabınız çok genişse ve eklediğiniz su bir birikinti oluşturmuyorsa, tatlıyı yapmadan önce bir çubuk tarçını sıcak su içinde 15 dakika kadar bekletebilir ve tatlıda bu suyu kullanabilirsiniz. 

  • Tatlıyı sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. 

  • Tatlıyı buzdolabında günlerce bekletmemelisiniz, şeftali tatlısı aynı gün tüketilmek üzere hazırlanmalıdır. 

Şeftali Tatlısı Servis Önerileri 

Şeftali tatlılarını tek tek servis tabaklarına alın, azıcık şerbetinden de dökün ve tatlının yanına veya üzerine kaşıkla şekil verdiğiniz Carte d'Or Classic Karamel Balbadem Kaymağı ilave edin. Eğer tatlı sıcakken servis edecekseniz, Carte d'Or'u ayrı bir kup içinde sunabilirsiniz. Bir parça taze nane ile tabağı süsleyebilirsiniz. Sulu şeftalilerin tüm lezzetleri ile arz-ı endam ettiği tabak ile iltifatları almaya hazırlanmalısınız. Tadı damağınızda kalacak ve sanat eseri gibi görünecek tatlı için şimdiden afiyet olsun!