Skip to content

Portakallı Kek Tarifi

Buram buram portakal kokan, heyecan verici lezzetiyle kendine aşık eden portakallı kek sizlerle. İçindeki portakal kabukları ile kat kat lezzet sunar. Kabarıklığı ile sofralarda görsel bir şölen oluşturan portakallı kek taze portakalların cömert aroması ile çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Hafifliği sayesinde öğlenden akşam yemeğine kadar her öğünde tüketilebilir. Sofranın yıldızı olacak keki, tatlı krizlerini hızla dindirmek için de tercih edebilirsiniz. 

Portakallı Kek Malzemeleri

  • 4 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı

  • Üç yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 çay kaşığı toz tarçın 

  • 1 su bardağı süt

  • 1 adet sıkmalık portakalın kabuğu

  • 1 adet sıkmalık portakalın suyu

  • 3 su bardağı un

  • 2 paket kabartma tozu

  • Carte d'Or Classic Çikolata Tutkunlarına

  • 1 paket şekerli vanilin

Portakallı Kek Hazırlanışı

  • Geniş iki karıştırma kabı hazırlayın. Bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin. 

  • Mikser yardımıyla hızla karıştırın ve beyazlayana kadar karıştırmaya devam edin. 

  • Bir kenarda tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Sonra yağları yumurtalı karışıma dökün. 

  • Bir portakalın kabuğunu rendeleyin, ardından suyunu sıkın.

  • Portakal suyunu ve kabuğu sütle beraber sıvı karışıma ekleyin. 

  • Kuru malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu, vanilin) elekten geçirerek boş olan kaba dökün. İyice karıştırın. 

  • Kuru ve sıvı karışımları yavaşça tek kapta buluşturun. Dıştan içe doğru karıştırarak homojenleştirin. 

  • Karışımı, yapışmaz bir kek kalıbına dökün. 

  • Fırını 180 derecede ısıtın ve karışımı 45 dakika pişirin. 

Portakallı Kek Püf Noktaları 

  • Portakalı rendelerken beyaz kısımlarının rendelenmediğinden emin olun. Beyaz kısımlar acılık verir. 

  • Kek tarifine bir avuç kadar bitter damla çikolata da ekleyebilirsiniz. 

  • Portakalın suyunu sıktıktan sonra, damak tadınıza göre lifli kısımlarını süzebilir veya süzmeden kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

  • Kek kalıbını kullanmadan önce iyice yağlayın, üzerine bir parça un serpiştirin. Böylece kek kolaylıkla çıkar. 

  • Kekin piştiğinden emin olmak için içine kürdan batırabilirsiniz. Eğer kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz pişmiştir. 

  • Portakallı kek piştiğinde soğuyana dek bekletilmelidir. Sıcak sıcak kaptan çıkarmamalısınız. Eğer sıcakken dilimlemeye çalışırsanız kek parçalanabilir. 

Portakallı Kek Servis Önerileri

Keki nazikçe bir servis tabağına almalısınız. Dilimledikten sonra yanına Carte d'Or Classic Çikolata Tutkunlarına ekleyerek konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Portakal ile çikolatanın mükemmel uyumunu sunan tarif, bi' tatlılık yapmak istediğinizde tercihiniz olabilir. Sanat eseri gibi bir tabak sunmak için Carte d'Or'un üzerine bir parça portakal kabuğu rendesi serpiştirmeyi unutmamalısınız. Afiyet olsun.