Geçiş Yap:

Ana İçerik
Alt Bilgi
Arama
Wall's header logo
      • Magnum
      • Cornetto
      • Carte D'Or
      • Classics
      • Twister
      • Usta Usulü
      • Keyif
      • Nogger
      • Boom Boom
      • Vienetta
      • Food Service
  • Tüm Ürünlerimiz
  • Kalpten Kalbe Mutluluk
      • Milyonlarca Bedava 2025
      • Algida Mutluluk Günü
      • Migros Kampanyası
      • Algida Yaz Çekilişi 2024
      • Şemsiye Fotoğrafları KVKK
      • Şemsiye Fotoğrafları Muvafakatname
      • İnstagram Chatbot Kampanyası Koşulları
  • Hakkımızda

  1. Ana Sayfa
  2. Peynir Helvası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Peynir Helvası Tarifi

Peynir helvası, bazı bölgelerde höşmerim olarak da biliniyor. İsmi gibi yapılışı da yöreden yöreye değişiklik gösteriyor. Bazı yörelerde kullanılan peynir çeşidi değişiyor, bazı yörelerde un yerine irmik tercih edilebiliyor. Kıvam alana kadar büyük bir uğraş gerektiren peynir helvası, servise hazır hâle geldiğinde ise son derece lezzetli bir görünümle sizleri karşılıyor. Tarif, fırınlanarak da servis edilebiliyor. Her şekliyle tadı damakta kalan peynir helvası, çocuklarınızla da kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif. Aynı zamanda çocuklar, peynir helvasına bayılıyor.

Peynir Helvası Malzemeleri

  • 300 gram tuzsuz taze peynir

  • 150 gram tereyağı

  • 400 gram toz şeker

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 250 gram un

  • 75 gram irmik

  • Servis için: Carte ‌d'Or Classic Kaymak

Peynir Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Malzemeleri hazırladıysanız şimdi pişirme zamanı!

  1. Tuzsuz taze peyniri güzelce ufalayarak derin bir tencereye alın ve tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın.

  2. Malzemeleri kısık ateşte ara ara karıştırarak peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin.

  3. Eklediğiniz peynir tamamen eridiğinde sırayla toz şekeri, unu ve irmiği karışımın içerisine ekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin, pişirmeyi sürdürün.

  4. Helva karışımı iyice bütünleşip kaynamaya başladığı zaman ocağı kapatın ve peynir helvasını uygun bir servis kabına koyun. Servis kabına koyduğunuz peynir helvasının üzerini spatula yardımıyla düzeltebilirsiniz. 

  5. Peynir helvanızı dilimleyerek soğuk veya ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

Peynir Helvası Tarifi Püf Noktaları

  • Peynir helvanızı hazırlarken tuzsuz taze peynir kullanmanız helvanızın lezzeti açısından son derece önemli.

  • Helvayı hazırlamaya başladığınızda diğer malzemeleri eklemek için peynirin tamamen erimesini beklemeniz gerekiyor.

  • Tüm malzemeleri eklediğinizde peynir helvanızın tamamlanması için bütün malzemelerin özdeşleşmesini beklemeniz, helvanızın lezzeti açısından önem arz ediyor.

Peynir Helvası Servis Önerileri

  • Peynir helvanızı Carte ‌d'Or Classic Kaymak ile servis edebilirsiniz. Peynir helvası ve Carte ‌d'Or lezzetinin birleşmesiyle ortaya çıkan mükemmel lezzete siz de aşık olacaksınız. Carte ‌d'Or ürünleri ile büyük hazırlıklar yapmanıza gerek yok, Carte ‌d'Or varsa zaten hazırsınız!

  • Peynir helvanızı kaymak ile servis edebilirsiniz. Peynir helvası ve kaymak son derece lezzetli bir ikili hâline geliyor.

  • Peynir helvanızı ocaktan aldıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri renk alana kadar pişirebilirsiniz. Fırınladığınız tatlınızın üzerine tarçın ekleyerek sunum hazırlayabilirsiniz.

Siz de hemen lezzetli bir peynir helvası hazırlamaya başlayabilirsiniz. Carte ‌d'Or lezzetiyle taçlandıracağınız peynir helvanızla hemen kendinize bi' tatlılık yapın!

brand logo

Yasal Uyarı

  • Gizlilik Bildirimi
  • Unilever
  • Yasal
  • Çerezler Hakkında Bildirim
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Erişilebilirlik

Yardım

  • Site Haritası
  • Bize Ulaşın
  • Sıkça Sorulan Sorular

Bizi takip et

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter

Konum

Türkiye | Konumu Değiştir

Unilever Logo Link opens in new tab

© {{dynamicYear}} Telif Hakkı Sahibi Unilever