Skip to content

Mantar Kurabiye Tarifi

Mantara benzeyen sevimli şekli ile çocukların en çok sevdiği kurabiye çeşitlerinden biri olan mantar kurabiye, ağızda eriyen muhteşem bir lezzete sahiptir. Yapımı oldukça kolay olan mantar kurabiyeyi çocuklarınızla birlikte hazırlayabilirsiniz. Yemesi kadar yapımı da eğlenceli olan kurabiye, çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmenize yardımcı olur. Hemen her evde bulunan malzemelerle yapılan ve enfes lezzetiyle çay saatlerinizi süsleyen mantar kurabiye tarifini mutlaka denemelisiniz.

Mantar Kurabiye Malzemeleri

  • 1.5 çay bardağı un (100 gr)

  • 4 su bardağı mısır nişastası (400 gr)

  • 1 su bardağı pudra şekeri (125 gr)

  • 2 yumurta

  • 1 paket margarin (250 gr)

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao (20 gr)

Mantar Kurabiye Hazırlanışı

  • Margarini oda sıcaklığında bir süre bekletip yumuşatın Derin bir kap içerisine margarin, yumurta ve pudra şekerini koyun ve mikser yardımıyla iyice karıştırın.

  • Karışımın üzerine mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırın. Ele yapışan bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

  • Kurabiye hamuruna kontrollü olarak yavaş yavaş un ekleyin. Eliniz ile şekil verebilecek kıvamı aldığında un eklemeyi bırakın.

  • Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar halinde elinize alıp yuvarlayın.

  • Yuvarlak şekle sahip kurabiyeleri, yağladığınız ya da yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirin.

  • Ayrı bir kabın içerisine kakaoyu alın. Cam bir şişenin ( soda ya da gazoz şişesi olabilir) ağzın kakaoya bandırıp kurabiyelerin üzerine bastırın.

  • Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve kurabiye tepsisini fırına yerleştirin.

  • Kurabiyeleri üzerleri beyaz kalacak şekilde 15-20 dakika pişirmelisiniz. Fırından çıkan kurabiyeleri oda sıcaklığına gelecek şekilde dinlendirin.

Mantar Kurabiye Püf Noktaları

  • Mantar kurabiye malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece daha pürüzsüz yapıda bir kurabiye hamuru elde edebilirsiniz.

  • Kurabiyeleri fırında 15-20 dakikadan fazla bekletmemelisiniz. Aksi halde rengi kararır ve istenilen mantar görüntüsünü elde edemeyebilirsiniz.

  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuyuncaya kadar dinlendirmelisiniz. Sıcakken tepsiden alırsanız dağılabilir.

Mantar Kurabiye Servis Önerileri

Mantar kurabiye sıcak ya da soğuk her türlü içecek ile servis edilebilir. Çay ve kahve saatleri için ideal bir lezzet olan mantar kurabiye için çok büyük hazırlıklara gerek yok! Carte ‌d'Or varsa zaten hazırsınız. Ağızda dağılan ve çocuğunuzun çok seveceği mantar kurabiyeyi en seçkin malzemelerin bir araya geldiği Carte ‌d'Or ürünleriyle servis edebilirsiniz. Sanat eseri gibi tatlılar için hadi siz de bi' tatlılık yapın.