Geçiş Yap:

Ana İçerik
Alt Bilgi
Arama
Wall's header logo
      • Magnum
      • Cornetto
      • Carte D'Or
      • Classics
      • Twister
      • Usta Usulü
      • Keyif
      • Nogger
      • Boom Boom
      • Vienetta
      • Food Service
  • Tüm Ürünlerimiz
  • Kalpten Kalbe Mutluluk
      • Milyonlarca Bedava 2025
      • Algida Mutluluk Günü
      • Migros Kampanyası
      • Algida Yaz Çekilişi 2024
      • Şemsiye Fotoğrafları KVKK
      • Şemsiye Fotoğrafları Muvafakatname
  • Hakkımızda

  1. Ana Sayfa
  2. Kakaolu Kek Tarifi

Kakaolu Kek Tarifi

Kakaolu kek sevmeyen var mı? Herkesin istisnasız sevdiği tek tatlı kakaolu kek olabilir. Çocukların, aile büyüklerinin, tüm ailenin severek tüketeceği, tam kıvamında bir kek yapmak için tarif sizlerle. Kakaolu kek, lezzeti ve kokusu ile evinizde büyüleyici bir atmosfer oluşturur. Sıcacık çay ve kahve ile keyif saatlerinize eşlik edecek kekin yanına bir parça Carte d'Or koyarak lezzeti unutulmaz kalabilirsiniz. Kekin yapımına çocuklarınızı da dahil edebilir, sevginizi katacağınız tarifle mükemmel bir keke imza atabilirsiniz. 

Kakaolu Kek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 50 gram kakao

  • 1 su bardağı yoğurt veya süt

  • 2 paket kabartma tozu

  • 1 paket şekerli vanilin

  • 2,5 su bardağı un

  • Carte d'Or Classic Kaymaklı 

Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Şeker ve yumurtayı köpük haline gelene dek bir mikser ile karıştırın. 
  2. Ayçiçek yağı ve yoğurdu karışıma ekleyin. 
  3. Kabartma tozu ve şekerli vanilini ayrı bir kapta buluşturun. Üzerine kakao ve un eleyerek ekleyin. 
  4. Kuru malzemelerin ortasını açık ve yavaşça sıvıları ekleyerek el çırpıcısı ile karıştırmaya başlayın. 
  5. Hamur homojen hale, boza kıvamına gelene dek durmadan karıştırın. 
  6. Hamuru kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 35 dakikada pişirin. 

 

Kek Kalıbında Kakaolu Kek Püf Noktaları

  • İyi bir kekin sırrı, sıvı ve kuru malzemeleri ayrı ayrı karıştırmak ve sonradan bir araya getirmektir. 

  • Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalı. 

  • Kuru malzemeleri elekten geçirmeyi unutmamalısınız. 

  • İyi kabaran bir kek için ilk başta mikser ile karıştırma yapabilirsiniz. Ancak sıvı ve kuru malzemeler karıştıktan sonra, sadece bir spatula veya el çırpıcısı ile dıştan içe doğru hamuru karıştırmalısınız. 

  • Kek kalıbınızı bir parça tereyağ ile yağlayın. Üstüne un serpiştirin. Böylece kek kaba yapışmaz. 

  • Kekin pişip pişmediğini içine bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kürdana hamur yapışmıyorsa kek hazırdır. 

  • Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine bir bez sererek yarım saat bekleyin ve yarım saat sonrasında dilimleyin. 

  • Kek pişerken fırının kapağı hiç açılmamalı, ortalama 25 dakika sonra kürdan batırmak için açılmalıdır. 

Kolay Kakaolu Kek Servis Önerileri 

Kakaolu keki dilediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. Tabağa bir dilim kek koyarken yanına Carte d'Or Classic Kaymaklı eklemeyi unutmayın. Eğer ıslak kek seviyorsanız, kekin üzerine biraz Carte d'Or Çikolatalı Sos dökebilirsiniz. Brownie tadındaki nefis kekinizin yanında çay veya kahve ikram edebilirsiniz. Bir parça kek ve biraz Carte d'Or ile kakaonun tadına ve kaymağın ferahlığına doyabilirsiniz. 

 

brand logo

Yasal Uyarı

  • Gizlilik Bildirimi
  • Unilever
  • Yasal
  • Çerezler Hakkında Bildirim
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Erişilebilirlik

Yardım

  • Site Haritası
  • Bize Ulaşın
  • Sıkça Sorulan Sorular

Bizi takip et

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter

Konum

Türkiye | Konumu Değiştir

Unilever Logo Link opens in new tab

© {{dynamicYear}} Telif Hakkı Sahibi Unilever