Skip to content

Kabak Tatlısı Tarifi

Besleyiciliği ve tok tutma özelliği de tadı kadar sevilen kabak tatlısı, garantili tarifi ile sizlerle. Nefis bir kış tatlısı olan balkabağı tatlısı, günümüzde dört mevsim yapılıyor. İştah kabartan turuncu rengi, ağızda eriyen kıvamı lezzeti zirveye taşıyor. Çocukların ilk bakışta biraz mesafeli yaklaştığı kabak tatlısını onlar için de cazip kılacak öneri ise Carte d'Or. Carte d'Or ile çocuklarınıza kabak tatlısını sevdirebilir, hatta tatlıyı onlarla beraber hazırlayarak bi' tatlılık yapabilirsiniz. 

Kabak Tatlısı Malzemeleri

  • 2 kg balkabağı

  • 1,5 su bardağı toz şeker 

  • 1 kase dövülmüş ceviz

  • Carte d'Or Classic Karamel Balbadem Kaymak

Kabak Tatlısı Hazırlanışı 

  • Kabakları bir mutfak bıçağı yardımıyla iyice soymalı, içindeki tohumları ayırmalısınız. 

  • Yıkanan balkabaklarını 3 cm genişliğinde dilimleyin. 

  • Kabakları büyük bir tencereye dizin. Bu esnada kabakların katlarının aralarına şekeri eşit şekilde dağıtın. Kabakları bu şekilde 1 gece boyunca bekletmelisiniz. Tencerenin kapağı kapalı olmalı. Sabah kabakların su saldığını görebilirsiniz. 

  • Gece boyunca bekleyen kabakları, ekstra hiçbir işlem yapmadan direkt ocağa alın ve orta ateşte pişmeye bırakın. 

  • Kabaklar yumuşayınca hala suyu varsa kapağı açık şekilde pişirin ve şerbetinin koyulaşmasını bekleyin. 

  • Şerbeti kıvam aldığında tatlıyı ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. 

Kabak Tatlısı Püf Noktaları 

  • Kabakları soyma zahmetini manavınıza veya marketinize bırakabilirsiniz. Kabak alırken soymalarını rica ederseniz birçok işletme ricanızı yerine getirecektir. Hatta vakumlanmış, soyulmuş, taze balkabakları reyonlarda görebilirsiniz. 

  • 2 kilogram kabak için ideal şeker oranı 1.5 su bardağıdır. Ancak çok tatsız kabaklarda 2 bardağa kadar şeker kullanabilirsiniz. 

  • Kabak tatlısını pişirirken, tencereye bir adet çubuk tarçın attığınızda hoş bir aroma kazandığını görebilirsiniz. 

  • Kabak tatlısı, tabanı geniş ve alçak bir tencerede pişer. Yapışmaz, büyük karnıyarık tencerelerini kullanabilirsiniz. 

  • Kabak tatlısını fırında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirme için önce ocakta 20 dakika kadar pişirmeniz, ardından fırın tepsisinde, 200 derecede 15 dakika pişirmeniz yeterlidir. Tatlıyı sadece fırında pişirmeyi de tercih edebilirsiniz. 200 derecede 30 dakika pişirebilir, ardından fırın kabının üzerini kapatarak 15 dakika daha pişirerek tatlıyı hazırlayabilirsiniz. 

Kabak Tatlısı Servis Önerileri 

Kabak tatlısı soğuduktan sonra pasta tabaklarına ikişer dilim yerleştirin. Üzerine dövülmüş cevizleri serpiştirin. Yanına ise lezzetin tamamlayıcısı olacak Carte d'Or Classic Karamel Balbadem Kaymak ekleyin. Geleneksel ve modern tatlıları aynı tabakta buluşturan tarif bir sanat eserini andırıyor, değil mi? Çocukların daha çok sevmesi için servisi kuplarda yapabilir, kabak ve Carte d'Or Classic Karamel Balbadem Kaymak lezzetini kat kat koyabilir ve en üste Carte d'Or Karamel Sos dökerek sunabilirsiniz.