Skip to content

İncir Tatlısı Tarifi

Hem kıvamı hem de doyum olmayan lezzeti ile incir tatlısı tarifi sofraların yıldızı olmaya aday. Yapımı biraz zahmetli olsa da sonucun harika olacağından emin olabilirsiniz. Şerbeti ayrı, tabanı ve kreması ayrı ayrı hazırlanan ve bu nedenle yapımı (pişirme dahil) 1 saat kadar zaman alan tatlıdan tarif ile 10 porsiyon çıkar. Her yaştan misafirinizin severek yiyeceği tatlı, özellikle yaz aylarında serinletici özelliği ile öne çıkar. İncir tatlısı için herkesin tarif istemesine hazırlıklı olmalısınız. 

İncir Tatlısı Malzemeleri 

Tabanı için:

  • 3 adet orta boy yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı beyaz un

  • 1 su bardağı ceviz

  • 8-10 adet kuru incir 

  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı ılık su

  • 1 yemek kaşığı granül kahve

  • Yarım su bardağı şeker

Kreması için:

  • 2 su bardağı soğuk süt 

  • 500 gram Carte d'Or Classic Kaymak

  • 2 paket sade krem şanti

Süsleme için: 

  • Toz Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı 

  • Bir avuç ceviz

İncir Tatlısı Hazırlanışı 

  • İncirleri doğrayarak sıcak su içinde yumuşaması için bekletin. 

  • Geniş bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. 

  • Kaba eleyerek unu ve kabartma tozunu ekleyin. Cevizleri elinizle küçük küçük parçalayarak karışıma katın.

  • İncirleri süzün ve karışıma katın. Bu esnada suyun iyice süzüldüğünden emin olmalısınız. 

  • Elde ettiğiniz karışımı 170 derecede ısıtılan fırında 35 dakika kontrollü pişirin. 

  • Ilık su ile şekeri bir kapta karıştırın. Şeker eridiğinde granül kahveyi ekleyin ve iyice karışmasına dikkat edin. Soğumaya bırakın. 

  • Sütü buzdolabında soğutun. Krem şantileri dökerek kıvam alana dek çırpın. 

  • Fırından çıkan tabanın soğuması için 5 dakika bekleyin. Üzerine şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. 

  • Tabanın üzerine kremayı yayın ve tatlıyı buzdolabında beklemeye alın. 

İncir Tatlısı Püf Noktaları 

  • Taban için hazırladığınız karışımı pişirmeden önce kıvamına dikkat etmelisiniz. İncirler dibe çökmemeli. Eğer çöküyorsa, incirleri unladıktan sonra karışıma ekleyebilirsiniz. 

  • Şerbeti dökerken taban sıcak, şerbet soğuk olmalı. 

  • Taban şerbeti çektikten sonra soğumaya bırakın ve iyice soğumasının ardından krem şantiyi yayın. Aksi halde krem şanti eriyerek formunu kaybedebilir. 

  • Hoş bir aroma için taban hamuruna yarım çay kaşığı kadar toz tarçın da ekleyebilirsiniz. 

  • Süsleme için Hindistan ceviziniz yoksa, toz Antep fıstığı da kullanabilirsiniz. 

İncir Tatlısı Servis Önerileri 

İncir tatlısını servis ederken kremanın üzerine Carte d'Or Classic Kaymak'ı bir kaşık ile ekleyin. Kırılmış ceviz ve Hindistan cevizlerini tatlının üzerine serpiştirin. Yanına da bir parça Carte d'Or Classic Kaymak ekleyebilirsiniz. Carte d'Or üzerine kuru incirler ekleyerek bi' tatlılık yapabilir ve dekor oluşturabilirsiniz. Göz kamaştıran tatlı, hafif lezzetiyle çay saatlerinde, akşam yemeği sonrasında rahatlıkla yenebilir. Tatlının yanında çay, kahve ve soğuk içecekleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.