Geçiş Yap:

Ana İçerik
Alt Bilgi
Arama
Wall's header logo
      • Magnum
      • Cornetto
      • Carte D'Or
      • Classics
      • Twister
      • Usta Usulü
      • Keyif
      • Nogger
      • Boom Boom
      • Vienetta
      • Food Service
  • Tüm Ürünlerimiz
  • Kalpten Kalbe Mutluluk
      • Milyonlarca Bedava 2025
      • Algida Mutluluk Günü
      • Migros Kampanyası
      • Algida Yaz Çekilişi 2024
      • Şemsiye Fotoğrafları KVKK
      • Şemsiye Fotoğrafları Muvafakatname
      • İnstagram Chatbot Kampanyası Koşulları
  • Hakkımızda

  1. Ana Sayfa
  2. Havuçlu Kek Tarifi, Evde Havuçlu Kek Yapımı

Havuçlu Kek Tarifi

Herkesin favori tatlıları arasında yer alan ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan havuçlu kek, sofralarınıza renk katar. Kağıt kalemi hazırlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de vitamin deposu niteliğindeki bu özel kekin tarifini hemen not alabilir ve sevdikleriniz için yapmaya başlayabilirsiniz. Çocuğunuzla beraber hazırlayabileceğiniz havuçlu keki misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. ‌Carte ‌d'Or ile havuçlu kekinizi taçlandırabilirsiniz. 

Havuçlu Kek Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 3 su bardağı un

  • 2 adet orta boy havuç

  • 1 su bardağı ceviz içi

  • 1 tatlı kaşığı tarçın (silme)

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

Havuçlu Kek Tarifi Hazırlanışı

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin.

  • Ardından sırasıyla 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ilave edin.

  • Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin.

  • Bu esnada ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunu eleyerek ekleyin ve karışımı mikser yardımı ile çırpın.

  • Kekinizin akışkan bir kıvama gelmesi ( karışım bu aşamada katı kıvamda olursa) için biraz daha un ilavesinde bulunabilirsiniz. 

  • Bu aşamada bir parça margarin ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın, bu kekin tepsiye yapışmasını engeller.

  • Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 

  • Son olarak fırından aldığınız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakın. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Kekiniz servis için hazır.

Havuçlu Kek Tarifi Püf Noktaları

Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması oldukça önemlidir. Havuçlu keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağını açmamanız önerilir. Fırın kapağının 20 dakikadan önce açılması kekin sönmesine neden olur. Kek hamurunun içinde havuç olduğu için hamurda sulanma meydana gelebilir. Bu nedenden dolayı pişirme süresi oldukça önemlidir. Kekin piştiğinden emin olmak için kürdan testi uygulayabilirsiniz. 

Havuçlu Kek Tarifi Servis Önerileri

Büyük hazırlıklara gerek yok, ‌Carte ‌d'Or varsa zaten hazırsınız, ‌Carte ‌d'Or Selection Kara Orman Pastası ile havuçlu kekinizin sunumunu kolayca tamamlayabilirsiniz. Çocuğunuzun çok seveceği ‌Carte ‌d'Or Kat Kat ile havuçlu keki servis ederek sanat eseri gibi bir tatlı hazırlayabilirsiniz. 

brand logo

Yasal Uyarı

  • Gizlilik Bildirimi
  • Unilever
  • Yasal
  • Çerezler Hakkında Bildirim
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Erişilebilirlik

Yardım

  • Site Haritası
  • Bize Ulaşın
  • Sıkça Sorulan Sorular

Bizi takip et

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter

Konum

Türkiye | Konumu Değiştir

Unilever Logo Link opens in new tab

© {{dynamicYear}} Telif Hakkı Sahibi Unilever