Geçiş Yap:

Ana İçerik
Alt Bilgi
Arama
Wall's header logo
      • Magnum
      • Cornetto
      • Carte D'Or
      • Classics
      • Twister
      • Usta Usulü
      • Keyif
      • Nogger
      • Boom Boom
      • Vienetta
      • Food Service
  • Tüm Ürünlerimiz
  • Kalpten Kalbe Mutluluk
      • Milyonlarca Bedava 2025
      • Algida Mutluluk Günü
      • Migros Kampanyası
      • Algida Yaz Çekilişi 2024
      • Şemsiye Fotoğrafları KVKK
      • Şemsiye Fotoğrafları Muvafakatname
      • İnstagram Chatbot Kampanyası Koşulları
  • Hakkımızda

  1. Ana Sayfa
  2. Fırında Sıcak Helva Tarifi

Fırında Helva Tarifi

Genellikle balık yemeklerinin ardından tatlı olarak tercih edilen fırında helva, yumuşak kıvamı ve eşsiz lezzeti ile sofralarınızı tatlandırır. Hem kış hem de yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Çocuğunuzla beraber hazırlayabileceğiniz bu pratik tatlının tarifini hemen not alabilir ve yapımına başlayabilirsiniz. Sıcacık fırın helvanın yanına favori Carte d'Or ürününü ekleyebilir ve damaklarda iz bırakacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Fırında Helva Malzemeleri

  • 300 gram tahinli helva (fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit helvayı tercih edebilirsiniz)

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 1 çay bardağı süt

  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağı

Fırında Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. İlk olarak helvaları küp şeklinde kesin ve ardından derin bir kabın içerisine alın.
  2. Kabın içerisine aldığınız helvanın üzerine süt, oda sıcaklığındaki tereyağı ve limon suyunu ilave ederek çatal yardımıyla ezin ya da blenderden geçirin.
  3. Hazırladığınız karışımı orta ya da küçük boylardaki güveç veya ısıya dayanıklı kapların içerisine yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkar çıkmaz servis edebilirsiniz.

 

Fırında Sıcak Helva Püf Noktaları

  • Fırında tahin helvası yapacağınız kapların ısıya dayanıklı olmasına dikkat edilmesi gerekir. Helvanın istenilen sıcaklıkta ve kıvamda olması için uygun kaplarda pişirilmesi oldukça önem taşır. 

  • Ayrıca fırın helvayı tatlandırmak ve renklendirmek isterseniz içine portakal ve limon kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz. Böylece daha mayhoş bir tat sunmuş olursunuz. 

  • Fırında helva yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli ayrıntı ise pişirme aşamasıdır. Fırın helvayı kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösteriniz. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Bu nedenle helvayı fırından çıkarmadan önce kürdan yardımı ile test ederek, yeteri kadar pişip pişmediğinden emin olabilirsiniz.

Fırında Helva Servis Önerileri

Büyük hazırlıklara gerek yok, Carte d'Or varsa zaten hazırsın. Fırından çıkan sıcacık helvanın yanına Carte d'Or Classic Kaymak ekleyerek yazın favori tatlısını hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuzun da çok seveceği bu muhteşem ikili ile sofralarınıza farklılık katabilirsiniz. En seçkin malzemelerin bir araya geldiği Carte d'Or ile sofranızda sanat eseri gibi tatlılara yer açın.

 

brand logo

Yasal Uyarı

  • Gizlilik Bildirimi
  • Unilever
  • Yasal
  • Çerezler Hakkında Bildirim
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Erişilebilirlik

Yardım

  • Site Haritası
  • Bize Ulaşın
  • Sıkça Sorulan Sorular

Bizi takip et

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter

Konum

Türkiye | Konumu Değiştir

Unilever Logo Link opens in new tab

© {{dynamicYear}} Telif Hakkı Sahibi Unilever