Skip to content

Limonlu Dondurma Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından biri olan limonlu dondurma içinizi ferahlatır. Tadı damaklarda eşsiz bir lezzet bırakan limonlu dondurmayı severek tüketebilirsiniz. Hafif ve fresh bir tadı olan bu dondurmayı çocuğunuzla beraber hazırlayabileceğiniz gibi, sevdiklerinize de gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Hafif ekşi, hafif tatlı lezzetiyle insanın içini baymadan, damağını yormadan serinletir. Harika lezzeti ve ferah mis kokusu ile gerçek limonlu dondurma tarifini not alıp hemen yapabilirsiniz.

Limonlu Dondurma Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı süt

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 dolu tatlı kaşığı salep

  • 2 adet limon

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Dondurma Tarifi Hazırlanışı

  • İlk olarak şeker, salep ve sütü bir tencereye alın ve çırpın, orta ateşte 2-3 dakika kaynatarak bu işleme devam edin.

  • Ara ara karıştırın ve sonrasında karışımı soğutun.

  • Bir kapta 2 limonu rendenin ince yeri ile rendeleyin ve üzerine limonların suyunu sıkabilirsiniz.

  • 1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçalı karışıma katın ve iyice karıştırın.

  • Tamamen soğumuş olan sütü salepli karışıma ekleyin.

  • Limonlu karışımı süzgeçten iyice süzün ve karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin.

  • Bu karışımı dondurucuya kaldırın ve saat başı çıkarıp çırpıcı ile karıştırıp çırpın.

  • 4 - 5 kez bu şekilde kıvamlanana kadar çırpmaya devam edin.

  • Son olarak tamamen donduktan sonra dondurucudan çıkarın ve 2-3 dakika bekletin.

  • Tüm bu işlemlerden sonra limonlu dondurma servis için hazır.

Not: 

  • Dondurma makineniz varsa karışımı dondurma makinenize koyup 20 dakika orta hızda, karışım yoğunlaşana kadar işleyin. Ardından karışımı orta boy bir kaba yerleştirin, derin dondurucunun içinde 24 saat bekletip servis edin.

  • Dondurma makineniz yoksa büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirin, derin dondurucuda 1 saat bekletin.

Limonlu Dondurma Tarifi Püf Noktaları

Limonlu dondurmayı hazırlarken limonların orta boy olmasına önem verilmesi gerekir. Orta boy limonlar tarifi hazırlarken size pratiklik katar. Zerdeçal genellikle tatlılarda kullanılır. Koku vermediği için tarifinin tadını bozmaz. Doğal yoldan verdiği renk tercih edilir. Zerdeçal kullanarak limonlu dondurmanızın daha sarı bir görüntü oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

Limonlu Dondurma Tarifi Servis Önerisi

Büyük hazırlıklara gerek yok, Carte ‌d'Or varsa zaten hazırsınız! Limonlu dondurmanın yanına Carte ‌d'Or Çikolata Karnavalı ekleyerek harika bir lezzet yaratabilir, sanat eseri gibi bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuzun çok seveceği limon çikolata ikilisi ile harika bir tat oluşturabilirsiniz.