Geçiş Yap:

Ana İçerik
Alt Bilgi
Arama
Wall's header logo
      • Magnum
      • Cornetto
      • Carte D'Or
      • Classics
      • Twister
      • Usta Usulü
      • Keyif
      • Nogger
      • Boom Boom
      • Vienetta
      • Food Service
  • Tüm Ürünlerimiz
  • Kalpten Kalbe Mutluluk
      • Milyonlarca Bedava 2025
      • Algida Mutluluk Günü
      • Migros Kampanyası
      • Algida Yaz Çekilişi 2024
      • Şemsiye Fotoğrafları KVKK
      • Şemsiye Fotoğrafları Muvafakatname
      • İnstagram Chatbot Kampanyası Koşulları
  • Hakkımızda

  1. Ana Sayfa
  2. Kakaolu Dondurma Tarifi, Ev Yapımı Kakaolu Dondurma Nasıl Yapılır?

Kakaolu Dondurma Tarifi

Yaz aylarının en çok sevilen dondurma çeşitlerinden biri olan kakaolu dondurmayı evde çocuklarınızla birlikte hazırlayabilirsiniz. Yemesi kadar yapılışı da oldukça keyifli olan dondurma, tatlı isteğinizin karşılanmasına yardımcı olur. 100 gramlık bir porsiyonu yaklaşık 200 kalori olan kakaolu dondurma, tatlı çeşitleri arasında düşük kalorisi nedeniyle tercih edilir. Sağladığı ferahlık hissi ile serinleten ve damaklarda kalıcı bir lezzet bırakan kakaolu dondurma tarifini mutlaka denemelisiniz.

Kakaolu Dondurma Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt (200 ml)

  • 2 su bardağı krema (400 ml)

  • 1 su bardağı kakao (110 gr)

  • 1 paket vanilya

  • 1 su bardağı toz şeker (170 gr)

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası ( 20 gr)

Kakaolu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Nişasta, kakao, şeker ve vanilyayı derin bir kap içerisine alın ve üzerine 1 bardak sütü de ekleyip karıştırın.
  2. Kremayı geniş bir sos tenceresine boşaltın ve orta ateşte ısıtın. Isınmaya başlayınca içine sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin ve orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  3. Kaynayan karışımı çelik bir kaba aktarın ve oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımı buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye bırakın ve daha sonra karışımı derin dondurucu kısmına yerleştirin.
  4. Karışımı, istediğiniz dondurma kıvamını alıncaya kadar yarım saat aralıklarla derin dondurucudan çıkartıp karıştırın ve geri dondurucuda beklemeye bırakın.
  5. İstenilen kıvama gelince dondurmayı kıvamının bozulmaması için kapaklı bir kaba aktarın. Dondurmanız servise hazırdır.

 

Çikolatalı (Kakaolu) Dondurma Püf Noktaları

  • Kakaolu dondurma tarifine salep ekleyerek farklı bir aroma ve daha iyi bir kıvam elde edebilirsiniz. Kullandığınız sütün keçi ya da manda sütü olması da lezzetini artırmanızı sağlayabilir.

  • Dondurma yapmak için kullandığınız sütü bir gece öncesinden buzdolabında bekletmeniz, kakaolu dondurmanın daha kıvamlı olmasını sağlayabilir.

  • Dondurma karışımını hazırlarken kremayı yüksek ateşte pişirmemeye özen gösterin. Pürüzsüz bir kıvama sahip olması açısından orta ateşte hazırlanması önemlidir.

  • Geniş bir kabın içerisine buz doldurun. Çelik tencereyi buz dolu kabın içerisine oturtarak dondurmayı sürekli karıştırıp daha iyi bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Kakaolu Dondurma Servis Önerileri

Kakaolu dondurma; irmik tatlısı, kadayıf ve baklava gibi şerbetli tatlılarla mükemmel bir uyum sergiler. Üzerini ince dövülmüş ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişlerle süsleyebilir, dilerseniz Carte ‌d'Or Çikolata Sos ekleyebilirsiniz. Kakaolu dondurma servisi için çok büyük hazırlıklara gerek yok. Carte ‌d'Or varsa zaten hazırsınız. En seçkin malzemelerin bir araya geldiği farklı seçeneklere sahip Carte ‌d'Or ürünleriyle birlikte ev yapımı kakaolu dondurmayı misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Sanat eseri gibi tatlılar için siz de bi' tatlılık yapın.

 

brand logo

Yasal Uyarı

  • Gizlilik Bildirimi
  • Unilever
  • Yasal
  • Çerezler Hakkında Bildirim
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Erişilebilirlik

Yardım

  • Site Haritası
  • Bize Ulaşın
  • Sıkça Sorulan Sorular

Bizi takip et

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter

Konum

Türkiye | Konumu Değiştir

Unilever Logo Link opens in new tab

© {{dynamicYear}} Telif Hakkı Sahibi Unilever