Skip to content

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi

Kek tarifleri içinde özel bir yere sahip olan elmalı tarçınlı kek, pasta sevenler için tercih sebebi olabilir. Tarçın, kokusu ve tadı ile damaklarda enfes bir tat bırakarak bu tarifi daha özel bir hale getirir. Yumuşak kıvamı ile çay saatinizi renklendiren elmalı tarçınlı kek, hafif lezzeti ile de favori tarifleriniz arasında yer almaya aday bir tatlıdır. Çocuğunuzla beraber hazırlayabileceğiniz pratik bir tatlı olan bu keki, Carte ‌d'Or ile servis edebilirsiniz. 

Elmalı Tarçınlı Kek Malzemeleri

Hamuru İçin:

  • 3 adet yumurta

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1/ 3 su bardağı zeytinyağı

  • 1 su bardağı süt

  • 3 su bardağı un

  • 1/ 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

  • 2 adet orta boy elma

  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi Hazırlanışı

  • İlk olarak yumurtaları ve toz şekeri, bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.

  • Krema haline gelen karışıma zeytinyağı ve sütü ekleyin ve çırpma işlemine yaklaşık iki dakika kadar daha devam edin.

  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı kek karışımına ilave edin. Ardından tüm karışımı kıvam alana kadar tekrar çırpmaya devam edin.

  • Hemen ardından tarçının yarısını ve iri çekilmiş ceviz içini kek karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.

  • Kek harcını, önceden tabanını pişirme kağıdı ile kapladığınız ve yağladığınız kelepçeli, düz bir kek kalıbına boşaltın. Üzerini spatula yardımı ile düzeltebilirsiniz.

  • Elmaların kabuğunu soyup ince ince dilimleyin. Elma dilimlerini üst üste ve yan yana gelecek şekilde kekin üzerine yerleştirin.

  • Esmer şekeri ve kalan tarçını elma dilimlerinin üzerine süzgeç yardımı ile serpiştirin. Keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

  • Keki fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakın. Soğumaya başladıktan ve dinlendikten sonra pişirme kağıdından çıkartın. Elmalı tarçınlı kek servis için hazır! 

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifinin Püf Noktaları

Elmalı tarçınlı keki hazırlarken elma dilimlerinin kararmaması çok önemlidir. Bunun için, soyulan elma dilimlerini limon suyu ile karıştırıp biraz bekletmeniz önerilir. Ayrıca elmalı tarçınlı keki hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli püf nokta ise, hamuru hazırlarken kabaran yumurta ve şekerin kıvamını kaybetmemesidir. Bunun için, kek karışımına diğer malzemeleri eklerken az az ve sürekli karıştırarak ilave etmeye özen gösterin.

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifinin Servis Önerileri

Büyük hazırlıklara gerek yok, Carte ‌d'Or varsa zaten hazırsınız! Elmalı tarçınlı keki servis ederken Carte ‌d'Or Classic Karamel-Balbadem-Kaymak üçlüsü ile sunumunuzu tamamlayarak çocuğunuzun çok seveceği bir tatlıya imza atabilirsiniz.