Geçiş Yap:
Dondurmalı Kurabiye Sandviç Tarifi
Çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz leziz dondurmalı kurabiye sandviçler, gününüzü şenlendirir. Hazırlanması da yemesi kadar keyifli olan bu tatlı, günün her saatinde tüketilebilecek hafiflikte. Kurabiyenin damakta kolay dağılan lezzeti dondurmanın yumuşaklığı ile sarıp sarmalanır ve ağızda erir. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan dondurmalı kurabiye sandviçler ile kendinize ve sevdiklerinize bir tatlılık yapmaya ne dersiniz?
Dondurmalı Kurabiye Sandviç Malzemeleri
1 su bardağı erimiş tereyağı (150 gram)
1 su bardağı esmer şeker (ya da yarım su bardağı bal)
1 paket kabartma tozu (Kabartma tozu yoksa 1 tatlı kaşığı karbonat kullanabilirsiniz.)
250 gr un (Yetmezse tekrar ekleyebilmek için 50 g daha unu kenarda tutun.)
150 gr damla çikolata (Kurabiyeyi ballı yapacaksanız damla çikolataya gerek yok.)
Ballı kurabiye için ek malzemeler
1 tatlı kaşığı tarçın
25 gr ince çekilmiş ceviz
Arası için
Carte d'Or Classic Çeşitleri
Dondurmalı Kurabiye Sandviç Hazırlanışı
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını mikser yardımı ile krema haline getirin.
- Eğer tereyağını erittiyseniz şeker ve yumurta ekleyerek karıştırın. Tereyağının çok sıcak olmaması önemlidir.
- Kabartma tozunu ekleyerek unu eleyin.
- Tereyağı karışımını una dökün ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
- Damla çikolataları ekleyin (Ballı kurabiye için diğer malzemeleri ekleyin.) ve karıştırmaya devam edin.
- Hamur toparlanınca, yağlı kağıt üzerine koyun ve her iki taraftan yağlı kağıdı kapatarak hamuru silindir şekline getirin. Buzluğa koyun. En az yarım saat bekletin.
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
- Buzluktan çıkardığınız kurabiye hamurunu, birer parmak kalınlığında kesin. Böylelikle küçük diskler elde etmiş olursunuz.
- Kurabiye hamurunu, yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış fırına koyun.
- 12 – 15 dakika arası pişirdiğiniz kurabiyeleri, dikkatlice fırın kağıdının üzerinden alarak bir ızgara üzerine dizin. Alttan ve üstten hava alarak soğumasını sağlayın. Böylelikle içi yumuşak ve dışı çıtır çıtır olacaktır.
- Bir kurabiyeyi servis tabağına koyun, üzerine bir top dondurma ekleyin ve diğer kurabiye ile sandviç haline getirin.
- Hazırladığınız sandviçleri düz bir tabağa aldığınız damla çikolataya bulayın.
Dondurmalı Kurabiye Tarifi Sandviç Püf Noktaları
Tereyağını oda sıcaklığında küçük parçalar halinde una karıştırabilirsiniz. Ancak bu şekilde bir karışımda kurabiye hamurunu daha çok yoğurmanız gerekebilir. Tatlılarda kullanılan tereyağının erimiş olması lezzetinin tüm kurabiyeye eşit olarak dağılması için önemlidir. Kurabiyeleri fırın tepsisine koymadan önce yağlı kağıt sermeniz gerekir. Aralıklı olarak dizerseniz, yayıldıklarında birbirlerine yapışmazlar. Kurabiyelerin çok fazla fırında kalmasına gerek yoktur, üzerleri altın rengini alınca çıkartabilirsiniz. Dışarıda bir ızgara üzerinde, altından da hava alacak şekilde soğumaya bırakırsanız, hem çıtır çıtır olurlar hem de kolay parçalanmazlar.
Dondurmalı Kurabiye Sandviç Servis Önerileri
Dondurmalı kurabiye sandviçlerine damla çikolata ekleyebileceğiniz gibi, ince kıyılmış cevize ya da pasta şekerlerine de bulayabilirsiniz. Yapımı pratik, lezzeti enfes, çıtır çıtır kurabiyelerle yapacağınız sandviçler için büyük hazırlıklara gerek yok, Carte d'Or varsa zaten hazırsınız! Kurabiyelerin arasına en seçkin malzemelerin bir araya geldiği Carte d'Or Classic Yaz Rüyası koyarak servis edebilirsiniz. Sanat eseri gibi tatlılar için Carte d'Or Classic çeşitlerinden kaymak, çikolata, Antep fıstık, karadut ve limon kullanabilirsiniz. Sevdiklerinizin damak tadına göre çeşitli lezzetlerde hazırladığınız tatlılarınız ile özellikle yaz sıcaklarında bi' tatlılık yapabilirsiniz.