Geçiş Yap:
Dondurmalı Cupcake Tarifi
Dondurmalı cupcake açık büfelerde, doğum günlerinde sıradan pastaların yerini almaya hazır! Birbirinden leziz kekler, sevimli dekorlar ve süslemelerle servislerinizi göz alıcı kılar. Birkaç aşamadan oluşan tarifi yaparken, özellikle süsleme esnasında çocuklardan yardım alabilirsiniz. Emin olun, çocuklar da severek yedikleri cupcake'leri yaparken sizin kadar eğlenecektir. Onların kremaları sıkmasına, taze meyveleri dizmesine yardım edebilirsiniz. Haydi, siz de bi' tatlılık yapın ve eğlenceli cupcake'leri menünüze ekleyin.
Dondurmalı Cupcake Malzemeleri
Cupcake için:
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çimdik tuz
Kreması için:
Carte d'Or Classic Kaymaklı
2 paket Carte d'Or Krem Şanti
Süsleme için:
10 adet taze meyve (çilek, ahududu, vişne veya kiraz)
Dondurmalı Cupcake Hazırlanışı
- Öncelikle cupcake hamurunu hazırlayarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla karıştırın.
- Yumurta ve şeker köpük kıvamına geldiğinde içine sıvı yağ ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin.
- Başka bir kaba eleyerek un ekleyin. Daha sonra buğday nişastası, kabartma tozu ve şekerli vanilin ekleyerek karıştırın.
- Kuru ve sıvı maddeleri karıştırmak için kuru maddelerin bulunduğu kabı tercih edebilirsiniz. Kuru maddelerin ortasını havuz gibi açın ve karıştırarak sıvıları ekleyin.
- Elinizle, dıştan içe doğru tüm malzemeleri birbirine yedirerek kek hamurunu hazırlayın.
- Hamur hazır olduğunda cupcake kalıplarını hazırlayın. Kalıpları tam olarak doldurmadan, bir parmak kadar açıklık bırakarak hamuru paylaştırın.
- Cupcakeleri 160 derecede 15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra kekleri soğuması için kenara alın.
- Beklerken kremayı hazırlayabilirsiniz. Carte d'Or Classic Kaymak ile 2 paket Carte d'Or Krem Şantiyi mikserle çırpın. Krema kıvamına gelene dek çırpmaya devam edin.
- Krema hazır olduğunda buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
- Taze meyveleri yıkayıp ikiye veya üçe böldükten sonra üzerlerine yerleştirebilirsiniz.
Dondurmalı Cupcake Tarifi Püf Noktaları
Fırını kekler pişene dek açmamalısınız. Kekin pişip pişmediğini 10 dakika kadar sonra, hamura bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kürdana hamur yapışmadığında kek pişmiştir.
Cupcake'ler soğumadan üzerine krema sıkmamalısınız. Eğer sıcak kekin üstüne krema koyarsanız, kremanın eridiğini ve şeklinin bozulduğunu görebilirsiniz.
Dondurmalı Cupcake Servis Önerileri
Kremayı bir sıkma torbasına koyun. Cupcake'lerin üzerine kremayı şekil vererek sıkın ve üstünü taze meyvelerle süsleyin. Servis sırasında tabağa Carte d'Or çikolata veya frambuaz sos sıkabilir, renkli sunumlar oluşturabilirsiniz. Özellikle çocukların severek yediği cupcake'ler ile onların meyveleri sevmesini sağlayabilirsiniz.