Geçiş Yap:
Dondurmalı Ananas Tarifi
Tüm ailenin çok seveceği dondurmalı ananas kızartması hızla hazırlanır. Tarife Carte d'Or ile tat katmak ise mükemmel lezzetin sırrıdır. Yemek sonrası için menünüze ekleyebileceğiniz tarifi, ara öğün olarak da tüketebilirsiniz. Hafif, leziz ve pratik olmasıyla dört mevsim dondurma keyfini sofralarınıza taşır. Tarifi çocuğunuzla beraber hazırlayabilir, yemek yapma etkinliğini ailece geçireceğiniz keyifli bir zaman dilimine dönüştürebilirsiniz. Spesiyaliniz haline gelecek Carte d'Or ile ananas kızartması için tarif defterinizi hazırlayın.
Dondurmalı Ananas Kızartması Malzemeleri
1 ananas
250 gram herhangi bir Carte d'Or Classic veya Carte d'Or Classic Light
5-6 dal taze nane
Dondurmalı Ananas Kızartması Hazırlanışı
- Ananasın kabuklarını güzelce soyun.
- 2-3 cm kalınlığında parçalar halinde dilimleyin.
- Öncelikle bir tavayı ocakta ısıtın, ardından ızgara şeklinde dilimleri kızartın.
- İki tarafı da rengi değişene kadar kızarttıktan sonra, servis için nane yapraklarını ekleyebilirsiniz.
Dondurmalı Ananas Kızartması Tarifi Püf Noktaları
Ananasın üst kabuğunu almak için keskin bir mutfak bıçağı kullanabilirsiniz. Her kenarı kestikten sonra tabandaki sert parçayı alabilirsiniz. Kesim esnasında kesme tahtası kullanmak ananasın kaymasını engeller.
Ananas soyma zahmetini ortadan kaldırmak için market ve manavlarda ananası soyup dilimleterek alabilirsiniz. Dilimlenen ananasların parçaları genellikle 2-3 cm kalınlığında olur. Yine de dilerseniz markete dilediğiniz kalınlığı not düşebilirsiniz.
Nane yapraklarınız yoksa fesleğen veya reyhan yaprakları da kullanabilirsiniz.
Carte d'Or Classic'in herhangi bir çeşidi tabağınıza eşlik edebilir. Eğer diyetteyseniz Carte d'Or Classic Light ile tatlının hafifliğini pekiştirebilirsiniz.
Dondurmalı Ananas Kızartması Servis Önerileri
Carte d'Or'u bir kaşık yardımıyla tabağa yerleştirin, yanına ananas dilimini koyun. Tabağı nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz. Sanat eseri gibi tatlılar için bi' tatlılık yapmak daha lazım derseniz, Carte d'Or Meyve Şöleni Sosu gezdirerek, tabakta eğlenceli desenler oluşturabilirsiniz.