Geçiş Yap:
Çikolatalı Sufle Tarifi
Çikolatalı sufle yemek için kafelere, restoranlara gitmenize gerek yok. Sufleye bayılan çocukları kendine hayran bırakacak tarifi kolaylıkla uygulayabilirsiniz. İçi akışkan, dışı yumuşacık çikolatalı sufleyi kaşık kaşık yemeye doyamayacaksınız. Arkadaşlarınızın arasında adınızın "şef" olarak anılmasına hazır mısınız? Çocuklarla beraber mutfağa girmek için uygun bir tarif arıyorsanız, çikolatalı sufle tam size göre. Çikolataya doymanızı sağlayacak tarifi, üzerindeki pudra şekeri ile daha da estetik hale getirebilirsiniz. Suflenin sırrı tabii ki sıcak sıcak yemek. Bu nedenle sofraya oturmadan yarım saat kadar önce yapmaya başlayabilirsiniz.
Çikolatalı Sufle Malzemeleri
125 gram bitter çikolata
125 mililitre süt
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Pişirme kaplarını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Carte d'Or Classic Kaymak
Çikolatalı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü bir tencereye alın ve ısıtmaya başlayın.
- Süt kaynayınca çikolataları içine atın ve eritmeye başlayın. Karıştırmayı ihmal etmeyin. Eriyince ocaktan alın.
- Bir başka tava alın ve içine tereyağı ve un ekleyerek kokusu çıkana dek kavurun. Yağın yanmamasına dikkat edin.
- Yağ ve unu, çikolatalı süte karıştırın. İçine toz şeker koyarak sürekli karıştırmaya devam edin. Şekerin parça parça kalmaması önemlidir, erimesine özen gösterin.
- Üç yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Yumurtanın sarısını da karışıma ekledikten sonra iki dakika kadar ocakta tutun ve kesilmemesi için karıştırın. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Derin bir kase alın ve yumurta beyazlarını biraz tuz ile karıştırın. Mikser yardımıyla kıvamlı bir köpük alana dek çırpın.
- Soğuyan çikolatalı karışım ile köpüğü dıştan içe doğru karıştırın. Karışım iyice karıştığında kaplara koymanın zamanıdır.
- Sufle kaplarını çıkarın ve karışımı kaplara doldurun. Kapların üstünde 1 parmak boşluk kalmasına özen gösterin. Sufleleri bir fırın tepsisinin içine dizin.
- Isıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Çikolatalı Sufle Püf Noktaları
Sufleyi pişirirken kontrollü olmalısınız. Bazı suflelerin pişme süresi, fırına bağlı olarak 12-13 dakikaya kadar çıkabilir.
Sufle yapılacak fırını en az 10 dakika ısıtmış olmalısınız.
Fırında turbo fonksiyon kesinlikle açık olmamalıdır.
Sufle kapları seramik veya porselen olabilir. Sufleleri piştikten sonra kaptan çıkarmamalı, pişirme kaplarını sunuma da uygun seçmelisiniz.
Pudra şekerini serpiştirirken süzgeç kullanmalısınız, çay süzgeci size yardımcı olabilir.
Çikolatalı Sufle Servis Önerileri
Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve kaplarla servis edin. Tabak içine yerleştirdiğiniz suflelerin yanına Carte d'Or koyarak yoğun lezzeti pekiştirebilirsiniz. Sıcak sıcak sunarak sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Sufle çikolata tadını doyasıya verdiği için biraz ferahlatıcı arıyorsanız, Carte d'Or üzerine bir tane taze nane yaprağı koyabilirsiniz. Tabağınızı süslemek için bi' tatlılık yapabilir, Carte d'Or Çikolata Sosu ile desen yapmayı deneyebilirsiniz.