Skip to content

Churros Tarifi

Görünümü itibarıyla Türk mutfağının sevilen tulumba tatlısına benzeyen, İspanyol mutfağının geleneksel lezzeti churros, tüm lezzetiyle mutfaklarınıza gelmeye hazır. Kıtır kıtır kıvamı ile çikolata veya dondurma ile servis edilen churros'u orijinal lezzetiyle hazırlamaya ne dersiniz? Tam kıvamındaki çikolatalı ve dondurmalı churros'ları çocuğunuz da çok sevecek! Dilerseniz hamurunu mutfakta onunla beraber hazırlayabilirsiniz. 

Churros Malzemeleri 

  • 2.5 çay bardağı su

  • 60 gram tereyağı

  • 5 çay kaşığı tuz

  • 5 çay bardağı un

  • 5 yumurta

  • 2 su bardağı sıvı ayçiçek yağı

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

  • Carte d'Or Classic Yaz Rüyası

  • Carte d'Or Çikolatalı Sos

Churros Hazırlanışı 

  • Küçük bir tencereyi ocağa alın. İçinde tereyağı eritirken su, tuz ekleyip karıştırın.

  • Karışıma aza azar elenmiş unu ilave edin ve durmadan karıştırın. Hamur olunca ve homojen bir kıvam alınca ılıması için kenara alın. 

  • Ilık hale gelen hamurun üzerine yumurtaları kırın ve karıştırıcı ile iyice pürüzsüzleşene dek karıştırın. 

  • Tencerede sıvı yağı iyice kızdırın.

  • Sıkma torbasının içine hamuru koyun, geniş tırtıklı sıkma başlığını takın ve uzun parçalar halinde kızgın derin yağın içine sıkın.

  • Churros çıtır çıtır olması gereken bir tatlı, bu nedenle iyice altın rengi alana dek kızartmalısınız. Hamurların her tarafını eşit şekilde kızartın. 

  • Churros tanelerini kevgirle alın ve üzerine peçete serilen tabakların içine yerleştirin ve fazla yağını alın. 

Churros Püf Noktaları 

  • Hamura yumurtayı eklerken hamurun soğuk olması büyük önem taşır. Ayrıca yumurtaları eklerken soğuk olan hamur, tek elle devamlı karıştırılmalıdır. 

  • Kızartma tenceresi nemli olmamalı. Yağı eklemeden önce tencerenin kuru olduğundan emin olmalısınız. 

  • Churros'ları kızartırken yağın iyice kızdığından emin olmalısınız. Eğer yağ tam kızmadan hamurları atarsanız hamur çok yağ çeker ve dağılabilir. 

  • Churros hem sıcak hem de soğuk yenebilir.

  • Çatalla yemek mümkün olsa da churros genellikle elle yenilen bir tatlıdır. Doyasıya tadına varmak için bir peçete yardımıyla tutarak elle yiyebilirsiniz. 

Churros Servis Önerileri 

Servis etmeden önce churros'ların üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Eğer biraz daha aromatik bir lezzet istiyorsanız, şekerin içine yarım çay kaşığı kadar tarçın da eklemelisiniz. Küçük kaseler içine Carte d'Or Çikolatalı Sos sıkarak tabaklara yerleştirebilirsiniz. Yanına Carte d'Or Classic Yaz Rüyası koymayı ve yoğun lezzeti hafifletmeyi unutmamalısınız. Günün koşuşturmacası içinde kendinize ve sevdiklerinize bi' tatlılık yapmak için hemen churros hamurlarını hazırlamaya başlayın. Churros'ları elle alabilir, çikolataya ve dondurmaya batırarak tadabilirsiniz. Afiyet olsun.