Skip to content

Cheesecake Tarifi

Cheesecake tarifleri herkesin tarif defterinde bulunmalı. Hem çay saatlerinde hem de yemek sonrası tatlı seçenekleri içinde değerlendirebileceğiniz tarifi farklı soslarla sık sık yapabilirsiniz. Frambuazlı, limonlu ya da çikolatalı kremalarla tatlandıracağınız enfes cheecake'lere kimse hayır diyemez. Çocukların bir tabak daha isteyeceği, kalp atışlarınızı hızlandıracak tatlılar hafiflikleri ile tatlı krizleri için de birebir. Yemeye doyamayacağınız cheesecake'in yapımı ilk bakışta biraz fazla aşamalı görünebilir ancak yapımı sırasında çocuğunuzun bile size eşlik edebileceği kadar kolay adımları bulunur. Tarif biraz zaman alsa da sonucundan emin olabilirsiniz. Haydi, ailenizin sevgilisi olacak tam tadında cheesecake için hemen mutfağa... 

Cheesecake Malzemeleri

Tabanı için: 

  • 2,5 paket yulaflı bisküvi

  • 120 gram tereyağı

  • 1/2 çay bardağı süt

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi

Kreması için:

  • 4 çorba kaşığı un

  • 600 gr labne peyniri

  • 200 gr krema

  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker

  • 4 adet yumurta

  • 1 paket vanilin

Limon sosu için:

  • 1 su bardağı limonun suyu

  • 1 adet limon kabuğu rendesi

  • Yarım su bardağı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Frambuaz sosu için: 

  • 5 çorba kaşığı şeker

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 1 su bardağı su

  • 1 paket vanilin 

  • 250 gram taze veya donmuş frambuaz

  • 1 çay bardağı su

Çikolata sosu için: 

  • Yarım paket krema

  • 150 gr bitter çikolata

  • Bir tutam tuz

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Servis için: 

  • Carte d'Or Classic Bitter Çikolata - Kaymak - Vişne

  • Birkaç dal taze nane

  • Rende çikolata, taze kırmızı meyveler veya bisküvi kırıntıları 

Cheesecake Hazırlanışı

  • Yulaflı bisküvileri mutfak robotu ile incecik olana dek parçalayın ve derin bir karıştırma kabına alın. 

  • Tereyağını eritin ve biraz soğumaya bırakın. 

  • Tereyağı ılık hale gelince bisküvileri ve sütü içine ilave edin. 

  • Karışıma çekilmiş ceviz ya da fındık içini koyarak iyice karıştırın. 

  • Kelepçeli kalıbınızın içini tereyağı ile güzelce yağlayın. Karışımı kalıba dökün ve elinizle veya kaşıkla sıkıştıracak kadar bastırın. 

  • İyice sıkışan karışımı kalıpla beraber buzdolabının soğutucu kısmında dinlenmeye bırakın. 

  • İç dolgu için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve köpük haline gelene dek mikser yardımıyla çırpın. 

  • Yumurta ve şekere labne peyniri ekleyin. Pürüzsüz oluncaya kadar karıştırmaya devam edin. 

  • Üzerine yumurtayı kırın, şekerli vanilin, un ve sıvı kremayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice karışmış bir dolgu malzemesi oluşunca kremanız hazırdır. 

  • Tabanı buzdolabından çıkarın, kremayı üstüne dökerek pürüzsüz olacak şekilde yayın. 

  • 170 derece ısıtılan fırında 50-55 dakika kadar pişirin. 

  • Artık sosları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Limonlu sos için öncelikle limon kabuğu rendeleyin.

  • Ardından küçük bir tencereyi orta ateşe alın. İçine nişasta, toz şeker, limon suyu ve limon kabuğu ekleyerek koyulaşana dek pişirin. 

  • Koyulaşan limon sosuna tereyağı koyarak kenara alın ve soğutun. Kaymak yapmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. 

  • Frambuaz sosu için bir kaba frambuazları alın, şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. 

  • Mısır nişastasını bir çay bardağı su ile karıştırın, frambuaz karışımını da ekleyerek orta ateşteki tencerede pişirin. 

  • Kaynadıktan sonra altını kısın, 5 dakika daha kaynatın ve şekerli vanilini ekleyin. Karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. 

  • Çikolatalı sos içinse kremayı bir sos tavasında ısıtın. Krema ısındığında kaynamadan ocaktan alın. 

  • Kremanın içine çikolata ve tereyağını ekleyin ve çikolatalar eriyene dek karıştırın. 

  • Karışıma bir tutam tuz ekleyin. 

  • Tercih ettiğiniz sos soğuduktan sonra soğuyan tatlının üzerine eşit şekilde dökün. 

  • Pürüzsüzleşmesi için tatlıyı hafifçe sallayabilirsiniz. 

  • Bir saat kadar sonra üzerine streç film sarıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.

Cheesecake Püf Noktaları 

  • Limonlu cheesecake için iç dolgu kremasına, biraz limon kabuğu rendeleyebilir, çikolatalı cheesecake için kremaya 4 çorba kaşığı kakao koyabilirsiniz. Kakao eklediğinizde şeker oranını 1,5 su bardağına çıkarabilirsiniz. 

  • Tatlı piştikten sonra fırının kapağını açmadan yarım saat fırında bekletin. Ilıdıktan sonra tatlıyı fırından çıkarın. 

  • Pişen cheesecake'in kenarlarını bıçakla açmayı unutmayın. Bu sayede kelepçeyi açarken krema ve taban yapışmaz. 

  • Cheesecake'in üzerini evde olan taze meyvelerle, çikolata rendesi veya bisküvi kırıntıları ile süsleyebilirsiniz. Hatta tabağa Carte d'Or hazır soslarla şekiller çizerek servise renk katabilirsiniz. Çocuklar, basit güler yüz çizimlerini bile çok sevecektir. 

  • Keki gece dinlendirirken streç filmin sosa değmemesine özen göstermelisiniz. Eğer kap yüksek değilse ve streç film sosa değiyorsa, kek üzerine birkaç kürdan batırabilir ve onun üzerine streç film sarabilirsiniz. Böylece sos bozulmadan kalabilir. 

  • Eğer bir gece kadar vaktiniz yoksa en az 8 saat buzdolabında dinlendiğinden emin olun. Yoksa kekiniz servis esnasında dağılır. 

Cheesecake Servis Önerileri 

Büyük hazırlıklara gerek yok, Carte d'Or varsa zaten hazırsın. Carte d'Or Classic Bitter Çikolata - Kaymak - Vişne'yi, cheesecake ile beraber dolaptan çıkarın. Kelepçeyi açarak dikkatle çıkartın. Keki önce dörde, ardından sekize dilimleyin. Her dilim bir porsiyon olmalı. Pasta tabaklarını servis için kullanabilirsiniz. Dilimleri tabağa yerleştirin, yanına Carte d'Or Classic Bitter Çikolata - Kaymak - Vişne koyarak sunabilirsiniz. Cheesecake'lerin en üstüne birkaç yaprak nane ekleyebilirsiniz.