Skip to content

Badem Tatlısı Tarifi

Bol tereyağlı hamuru ile kıyır kıyır olan, şerbetle buluşunca ağızda dağılan bir tatlıya dönüşen badem tatlısı, dakikalar içinde sofrada yerini almaya hazırdır. Ortalama 1 saatte hazırlayabileceğiniz tarifin hamurunu çocuklarınızla beraber yapabilir, mutfakta eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Adını bademe benzer şeklinden alan tatlının üzerini süslemek için de badem kullanabilirsiniz. Çayın yanında veya yemek menüsünde yer verebileceğiniz şerbetli badem tatlısı, konuklarınız için de mükemmel bir seçimdir. 

Badem Tatlısı Malzemeleri 

Hamuru için: 

  • 100 gr margarin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı şeker

  • 5 yemek kaşığı irmik 

  • 2 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 2.5 su bardağı un

Şerbeti için: 

  • 3 su bardağı su 

  • 2.5 su bardağı toz şeker

  • Birkaç damla limon suyu 

Üzeri için: 

  • File badem veya çekilmiş fındık-ceviz 

Badem Tatlısı Tarifi Hazırlanışı 

 

  1. Tatlının önce şerbetini hazırlamalı ve hamur sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbetlemelisiniz. Şerbet için, küçük bir tencereye şekeri ve suyu ekleyin, şeker eriyene dek karıştırın. 
  2. Orta ateşte şerbeti kaynamaya bırakın. İçine birkaç damla limon suyu ekleyin. 
  3. Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğuması için dinlendirin. 
  4. Tereyağını genişçe bir karıştırma kabına alın, üzerine sıvı yağı ve toz şekeri ekleyip el çırpıcısı ile karıştırın. 
  5. Karışıma yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. 
  6. Üzerine irmik, kabartma tozu ve vanilini koyun. Yavaşça unu ekleyerek hamur kıvam alana dek karıştırın. 
  7. Ele yapışmayan yumuşak ve homojen bir hamur elde edince yoğurmayı bırakın. 
  8. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak badem gibi oval şekiller verin. 
  9. Pişirme kağıdı serilen tepsiye badem tatlılarınızı dizin. 
  10. Tatlıların üzerine bıçak ile boydan boya birer çizik atın, 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın. 
  11. Tatlı piştiğinde 1-2 dakika dinlendirin, ardından henüz sıcakken üzerine soğuyan şerbeti dökün. 

 

Badem Tatlısı Tarifi Püf Noktaları 

  • Tatlının hamurunu yoğurmadan önce tereyağını oda sıcaklığında yumuşatmanız gerekir. 

  • Badem tatlısının iyice şerbetini çekmesinin ardından servis edebilirsiniz. Şerbeti çekmeden servis ettiğinizde içi kuru, dışı sulu kalabilir. 

Badem Tatlısı Servis Önerileri 

Tatlının ortasında bıçak ile açtığınız yarıklara file badem veya çekilmiş fındık fıstık dökebilirsiniz. Tatlının yanına nefis Carte d'Or Classic Kaymaklı ekleyerek onu çocuklar için de ilgi çekici bir tatlı haline getirebilirsiniz. Badem tatlılarını servis ederken çocukları cezbetmesi için üzerine kaymaklı Carte d'Or Çikolatalı Sos da dökebilirsiniz. Yediden yetmişe herkesin bayılacağı tatlıyı hazırlamak, sevdikleriniz için bi' tatlılık yapmak için haydi mutfağa!