Tatlı Ekşi Vişneli Pie

Tatlı Ekşi Vişneli Pie

	    
                 
Vanilyalı çıtır hamur, sıcacık vişneler ve buz gibi

kaymaklı dondurmaya kim karşı koyabilir?

Servis

8 people

Zorluk

Zor

Hazırlık Süresi

40 min 

Pişirme Süresi

55 min

Malzemeler

  • 250 gram tam buğday unu (2.5 bardak)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram tereyağı soğuk ve küp küp doğranmış
  • 1 çorba kaşığı Carte D'Or vanilya tozu
  • 1 çorba kaşığı soğuk su
  • 2 tepeleme su bardağı taze vişne
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 çay kaşığı şeker
  • 1 rendelenmiş portakal
  • 1 limon suyu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 8 top limonlu Carte D'Or dondurma

Tarifin Hazırlanışı

  1. Hamurun tüm malzemelerini mutfak robotunda çekin. Hamur toparlanınca tezgaha alıp, ikiye bölün.

  2. Her iki parçayı da disk haline getirip streç filme sarın ve 30 dakika derin dondurucuda bekletin.

  3. Harç için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamurların ilkini tart kalıbına göre açıp yerleştirin ve sarkan kısımlarını bıçakla kesin.

  4. Hamurun üzerine iç harcını koyun, kalan hamuru yine tart kalıbı kadar açıp, üzerine yerleştirin. Sarkan hamuru parmaklarınızla sıkarak alttaki hamura yapıştırın.

  5. Çırpılmış yumurtayı üzerine sürüp şekeri serpin. Pişerken içindeki buharın çıkabilmesi için keskin bir bıçağın ucu ile delikler açın.

  6. Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında 25 dakika kadar pişirin, fırının ısısını 170°C'ye düşürüp 25-30 dakika daha, üzeri altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin. Tatlı ekşi vişneli tartı limonlu dondurmayla sıcak servis edin.

	    
                 

Lezzetli tariflerimizi keşfedin