Balkabaklı Sufle

Balkabaklı Sufle

	    
                 
Sözcük olarak “şişmiş” anlamına gelen Fransız mutfağının ünlü lezzeti suflenin, balkabağı ve kaymaklı dondurma ile çok farklı bir yorumu...

Servis

4 people

Zorluk

Zor

Hazırlık Süresi

20 min 

Pişirme Süresi

20 min

Malzemeler

  • 200 gram balkabağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Kaymaklı Carte D'Or dondurma

Tarifin Hazırlanışı

  1. Balkabaklarını folyoya sarıp 180°C ısıtılmış fırında 1 saat yumuşayana kadar pişirin, çatalla ezerek püre haline getirin.

  2. Başka bir yerde yumurta beyazlarını sertleşene kadar çırpın. Kabak püresi, süt, esmer şeker, un ve baharatları karıştırıp yumurta beyazlarını söndürmeden yavaşça yedirin.

  3. Harcınızı yağlayıp şeker serptiğiniz sufle kaplarına kaşıkla doldurup, önceden ısıtılmış 180ºC’lik fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kaymaklı dondurma ile servis edin.

Balkabaklı Sufle
	    
                 

Lezzetli tariflerimizi keşfedin