Antep Fıstıklı Tahinli Crumble

Antep Fıstıklı Tahinli Crumble

	    
                 
Geleneksel bir İngiliz tatlısı olan Crumble, Türk lezzetlerinden tahin ile bambaşka bir tat kazanıyor.

Servis

8 people

Zorluk

Orta derece

Hazırlık Süresi

40 min 

Pişirme Süresi

40 min

Malzemeler

  • 10 gram hazır maya (1 paket)
  • 200 gram tam buğday unu (2 bardak)
  • 45 gram şeker (1 çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 ml süt
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket Carte D'Or şekerli vanilin
  • 2 su bardağı tahin
  • 100 gram iç antep fıstığı (1 bardak)
  • 45 gram şeker (1 çay bardağı)
  • 45 gram krema (1 çay bardağı)
  • 100 gram bebe bisküvi
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • kaymaklı Carte D'Or dondurma

Tarifin Hazırlanışı

  1. Hamurun tüm malzemesini iyice harmanlayıp elastik hale gelene kadar yoğurun.

  2. Oda sıcaklığında hamur iki katına çıkana kadar 30 dakika mayalayın. İyice yağladığınız cam fırın kabına hamuru yayın, 180°C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

  3. Antep fıstığını bir tavada kavurun üzerine tahin, şeker ve kremayı ekleyin. Fırından çıkan kekin üzerine yayın. Crumble için tüm malzemeyi elinizle veya rondo’da ıslak kum kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

  4. Tahinli karışımın üzerini kaplayacak şekilde yayıp, önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 20 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kaymaklı dondurma ile sıcak servis edin.

Antep Fıstıklı Tahinli Crumble
	    
                 

Lezzetli tariflerimizi keşfedin