Skip to content

Vişne ve Kremalı Kadayıflı Tart

Vişne sosuyla renklenen kadayıflı tartın kaymaklı dondurma ile uyumu tek kelimeyle muhteşem...
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 200 gram kadayıf
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 Fırını önceden 180°C'de ısıtın. 20 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbının içini yağlayın. Kadayıfı bir kapta erimiş yağ ile birlikte parmak uçlarınızla karıştırın, daha sonra kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin.
  • 2 Fırına atıp altın rengi alana kadar, 8-10 dakika pişirin. Şerbet malzemelerini orta ateşteki tencereye koyun, daha sonra altını açıp şekerin çözülmesi için karıştırarak kaynatın.
  • 3 1 dakika süre ile kaynadıktan sonra kadayıfın üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
  • 4 Tarçın çubuğunu içinden alıp artık boşalan tencerenize koyun. Başka bir kapta şekerle yumurtaları 1-2 dakika çırpın.
  • 5 İçinde tarçın olan tencereye sütü ekleyin, vanilya çubuğunu da içine atın ve orta derece ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • 6 Yumurta ve şeker karışımına unu ekleyin. Bu malzemeyi sıcak sütün üzerine elekten geçirerek koyun. İyice çırpın ve ocağın altını kısın.
  • 7 Kaynayana kadar çırpmaya devam edin. En son yağı da ekleyip çırpın, sonra ocaktan indirin. Kremayı kadayıfın üzerini kapatacak şekilde dökün ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
  • 8 Vişneli sosu hazırlamak için, vişnelerin suyunu süzün ve bir kaba aktarın. Vişne suyunu, şeker ve limon suyu ile birlikte yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın.
  • 9 Şeker çözüldükten sonra vişneleri ekleyerek 5 dakika daha kaynatın. Tartınızı dilimleyerek, yanında ya da üzerinde kaymaklı dondurma ile birlikte, vişne sosu ile süsleyerek servis edin.