Skip to content

Tatlı Ekşi Vişneli Pie

Vanilyalı çıtır hamur, sıcacık vişneler ve buz gibi kaymaklı dondurmaya kim karşı koyabilir?
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 250 gram tam buğday unu (2.5 bardak)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram tereyağı soğuk ve küp küp doğranmış
  • 1 çorba kaşığı Carte D'Or vanilya tozu
  • 1 çorba kaşığı soğuk su
  • 1 Hamurun tüm malzemelerini mutfak robotunda çekin. Hamur toparlanınca tezgaha alıp, ikiye bölün.
  • 2 Her iki parçayı da disk haline getirip streç filme sarın ve 30 dakika derin dondurucuda bekletin.
  • 3 Harç için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamurların ilkini tart kalıbına göre açıp yerleştirin ve sarkan kısımlarını bıçakla kesin.
  • 4 Hamurun üzerine iç harcını koyun, kalan hamuru yine tart kalıbı kadar açıp, üzerine yerleştirin. Sarkan hamuru parmaklarınızla sıkarak alttaki hamura yapıştırın.
  • 5 Çırpılmış yumurtayı üzerine sürüp şekeri serpin. Pişerken içindeki buharın çıkabilmesi için keskin bir bıçağın ucu ile delikler açın.
  • 6 Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında 25 dakika kadar pişirin, fırının ısısını 170°C'ye düşürüp 25-30 dakika daha, üzeri altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin. Tatlı ekşi vişneli tartı limonlu dondurmayla sıcak servis edin.