Skip to content

Salepsiz Dondurma Tarifi

Tatlı kriziniz tuttuğunda kolayca hazırlayabileceğiniz salepsiz dondurma tarifi, özel dondurma kıvamını salepten değil, birkaç kaşık yoğurttan alıyor. Mükemmel lezzetini ise kaymak tadında krem şanti ile kazanıyor. Çocuklarla evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz salepsiz dondurma tarifi, çikolatalı soslarla veya mevsim meyveleriyle süslendiğinde lezzeti ikiye katlanıyor. Yaz aylarında hafif bir tatlı tercih edenlerin favorisi olan salepsiz dondurma, püf noktalarına dikkat edilerek hazırlandığında kıvamı tutturamama ihtimali tamamen ortadan kalkıyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 400 mililitre süt
  • 1 paket kaymak tadında krem şanti
  • 3/4 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 Kaymak tadında krem şantiyi derin bir kaba boşaltarak dondurma tarifini uygulamaya başlayın.
  • 2 200 mililitre sütü kaymak tadında krem şantinin üzerine ekleyin ve çırpın. Daha sonra karışımı dolapta soğumaya bırakın.
  • 3 Derin bir tencereye kalan 200 mililitre sütü koyun ve üzerine şeker ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte karışımı karıştırarak pişirin.
  • 4 Karışım kaynamaya başladıktan yaklaşık 4-5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Karışımın hafif ılımasını bekleyin ve daha sonra içine yoğurdu ekleyin. Yoğurdu karışıma yedirdikten sonra soğuma işlemi için beklemeye devam edin.
  • 5 Dolaba koyduğunuz soğumuş kaymak tadında krem şantiyi, soğumuş karışıma ekleyin ve çırpın.
  • 6 Malzemeler iyice birleştikten sonra karışımı yayvan bir kaba koyun. Ardından donması için buzluğa koyun.
  • 7 Dondurmayı birkaç saat arayla sürekli dolaptan çıkarın ve karıştırın. Ardından tekrar buzluğa koyun. Bu işlemi gün içerisinde 2-3 defa yapın.
  • 8 İstediğiniz kıvamı alınca dondurmanızı şekillendirerek kaselere koyabilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!