Skip to content

Portakallı Kek Tarifi

Buram buram portakal kokan, heyecan verici lezzetiyle kendine aşık eden portakallı kek sizlerle. İçindeki portakal kabukları ile kat kat lezzet sunar. Kabarıklığı ile sofralarda görsel bir şölen oluşturan portakallı kek taze portakalların cömert aroması ile çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Hafifliği sayesinde öğlenden akşam yemeğine kadar her öğünde tüketilebilir. Sofranın yıldızı olacak keki, tatlı krizlerini hızla dindirmek için de tercih edebilirsiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet sıkmalık portakalın kabuğu
  • 1 adet sıkmalık portakalın suyu
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Carte D'or Classic Çikolata Tutkunlarına
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 Geniş iki karıştırma kabı hazırlayın. Bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin.
  • 2 Mikser yardımıyla hızla karıştırın ve beyazlayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • 3 Bir kenarda tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Sonra yağları yumurtalı karışıma dökün.
  • 4 Bir portakalın kabuğunu rendeleyin, ardından suyunu sıkın.
  • 5 Portakal suyunu ve kabuğu sütle beraber sıvı karışıma ekleyin.
  • 6 Kuru malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu, vanilin) elekten geçirerek boş olan kaba dökün. İyice karıştırın.
  • 7 Kuru ve sıvı karışımları yavaşça tek kapta buluşturun. Dıştan içe doğru karıştırarak homojenleştirin.
  • 8 Karışımı, yapışmaz bir kek kalıbına dökün.
  • 9 Fırını 180 derecede ısıtın ve karışımı 45 dakika pişirin.