Skip to content

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu kek, büyük küçük herkesin sevdiği leziz bir tatlı. Yapımı son derece basit olan limonlu kek, çocuklarınızla da mutfakta keyifli vakitler geçirebilmenize olanak tanıyor. Ana katı malzemeleri; yumurta, şeker, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi olan tarif sıvı yağ, süt, limon suyu gibi sıvı malzemelerle bütünlüğünü kazanıyor. Limonlu kek, katı ve sıvı tüm malzemeler çırpılarak ve karıştırılarak bir araya getirildiğinde pişmeye hazır hâle geliyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 limon
  • 1 Limonlu kek için öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Bu aşamada yumurtanın beyazlaşması ve köpük köpük hâle gelmesi kekin güzel kabarması adına son derece önemli.
  • 2 1 limonun kabuğunu rendenin küçük tarafıyla rendeledikten sonra limonun suyunu sıkın.
  • 3 Güzelce çırptığınız yumurta ve şeker karışımına; sütü, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, sıvı yağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • 4 Son olarak unu ve hamur kabartma tozunu ilave ederek son kez karışımı karıştırın.
  • 5 Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 35-40 dakika kadar pişirin.
  • 6 Fırını kapattıktan sonra ilk sıcağı çıkan tatlınız servise hazır. Afiyet olsun.