Skip to content

Limonlu Dondurma Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından biri olan limonlu dondurma içinizi ferahlatır. Tadı damaklarda eşsiz bir lezzet bırakan limonlu dondurmayı severek tüketebilirsiniz. Hafif ve fresh bir tadı olan bu dondurmayı çocuğunuzla beraber hazırlayabileceğiniz gibi, sevdiklerinize de gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Hafif ekşi, hafif tatlı lezzetiyle insanın içini baymadan, damağını yormadan serinletir. Harika lezzeti ve ferah mis kokusu ile gerçek limonlu dondurma tarifini not alıp hemen yapabilirsiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı salep
  • 2 adet limon
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 İlk olarak şeker, salep ve sütü bir tencereye alın ve çırpın, orta ateşte 2-3 dakika kaynatarak bu işleme devam edin.
  • 2 Ara ara karıştırın ve sonrasında karışımı soğutun.
  • 3 Bir kapta 2 limonu rendenin ince yeri ile rendeleyin ve üzerine limonların suyunu sıkabilirsiniz.
  • 4 1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçalı karışıma katın ve iyice karıştırın.
  • 5 Tamamen soğumuş olan sütü salepli karışıma ekleyin.
  • 6 Limonlu karışımı süzgeçten iyice süzün ve karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • 7 Bu karışımı dondurucuya kaldırın ve saat başı çıkarıp çırpıcı ile karıştırıp çırpın.
  • 8 4 - 5 kez bu şekilde kıvamlanana kadar çırpmaya devam edin.
  • 9 Son olarak tamamen donduktan sonra dondurucudan çıkarın ve 2-3 dakika bekletin.
  • 10 Tüm bu işlemlerden sonra limonlu dondurma servis için hazır.