Skip to content

Limon Soslu Vişneli Dondurma Kupları

Limon ve vişnenin ekşimsi tadı bezenin uçarılığıyla dengeleniyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket Carte D'Or şekerli vanilin
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 limon rendesi ve suyu
  • 1 Beze için 2 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikserle çırpın. Köpürünce içine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin.
  • 2 Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar çırpmaya devam edin. Ardından bezeleri yağlı kağıt kaplı fırın tepsisinde ceviz büyüklüğünde olacak şekilde önceden ısıtılmış 100ºC’lik fırında 60 dakika pişirin.
  • 3 Başka bir kapta un, nişasta ve şekeri harmanlayın. Limon suyu, rendesi ve suyu kaynatın, içine unlu karışımı ekleyip koyulaşana kadar pişirin. En son içine yumurta sarılarını da ekleyip ateşten alın. Bir çorba kaşığı tereyağını da ilave edip iyice çırpın ve soğumaya bırakın.
  • 4 Kup bardaklarınızın altına bezeyi elde ufalayarak yayın. Üzerine vişneli dondurma koyup, en üste bir adet bütün beze yerleştirin. Limon sosu bezenin üzerinden akıtarak servis edin.
  • 5 Limonlu sosa limon suyu yerine portakal rendesi ve portakal koyarak portakallı sos yapabilirsiniz.