Skip to content

Karamelize Ananaslı Ters Turta

Ananas gibi sıra dışı lezzete sahip bir meyveye vişnenin eşlik ettiğini düşünün. Üzerinde de nefis bir dondurma... Tadına bayılacaksınız!
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 3 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 2 çay bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket Carte D'Or şekerli vanilin
  • 1 paket Carte D'Or kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1.5 çay bardağı esmer şeker
  • 4 çorba kaşığı tereyağı eritilmiş
  • 1 kutu konserve ananas Ve suyu
  • 1 Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra teker teker yumurtaları ekleyin. Bir başka kaba un, şekerli vanilin, kabartma tozu ve tuzu eleyin.
  • 2 Unlu karışımı, sütle beraber yumurtalı karışıma ilave edin.
  • 3 En son 2 kaşık yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Büyük bir kek kalıbını iyice yağlayın, dibine esmer şekeri serpin. Şekerin üzerine erimiş tereyağını döküp, ananasları yanyana sıkıca dizin ve üzerine kek hamurunu dökün.
  • 4 Önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 40-45 dakika veya keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • 5 Fırından çıkardığınız keki 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Sıcakken dilimleyip meyvelerle süsleyerek karadutlu dondurma ile servis edin.