Skip to content

Kakaolu Dondurma Tarifi

Yaz aylarının en çok sevilen dondurma çeşitlerinden biri olan kakaolu dondurmayı evde çocuklarınızla birlikte hazırlayabilirsiniz. Yemesi kadar yapılışı da oldukça keyifli olan dondurma, tatlı isteğinizin karşılanmasına yardımcı olur. 100 gramlık bir porsiyonu yaklaşık 200 kalori olan kakaolu dondurma, tatlı çeşitleri arasında düşük kalorisi nedeniyle tercih edilir. Sağladığı ferahlık hissi ile serinleten ve damaklarda kalıcı bir lezzet bırakan kakaolu dondurma tarifini mutlaka denemelisiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 2 su bardağı krema (400 ml)
  • 1 su bardağı kakao (110 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker (170 gr)
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası (20 gr)
  • 1 Nişasta, kakao, şeker ve vanilyayı derin bir kap içerisine alın ve üzerine 1 bardak sütü de ekleyip karıştırın.
  • 2 Kremayı geniş bir sos tenceresine boşaltın ve orta ateşte ısıtın. Isınmaya başlayınca içine sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin ve orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • 3 Kaynayan karışımı çelik bir kaba aktarın ve oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımı buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye bırakın ve daha sonra karışımı derin dondurucu kısmına yerleştirin.
  • 4 Karışımı, istediğiniz dondurma kıvamını alıncaya kadar yarım saat aralıklarla derin dondurucudan çıkartıp karıştırın ve geri dondurucuda beklemeye bırakın.
  • 5 İstenilen kıvama gelince dondurmayı kıvamının bozulmaması için kapaklı bir kaba aktarın. Dondurmanız servise hazırdır.