Skip to content

Kabak Tatlısı Tarifi

Besleyiciliği ve tok tutma özelliği de tadı kadar sevilen kabak tatlısı, garantili tarifi ile sizlerle. Nefis bir kış tatlısı olan balkabağı tatlısı, günümüzde dört mevsim yapılıyor. İştah kabartan turuncu rengi, ağızda eriyen kıvamı lezzeti zirveye taşıyor. Çocukların ilk bakışta biraz mesafeli yaklaştığı kabak tatlısını onlar için de cazip kılacak öneri ise Carte d'Or. Carte d'Or ile çocuklarınıza kabak tatlısını sevdirebilir, hatta tatlıyı onlarla beraber hazırlayarak bi' tatlılık yapabilirsiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 2 kilo balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kase dövülmüş ceviz
  • Carte d'Or Classic Karamel Balbadem Kaymak
  • 1 Kabakları bir mutfak bıçağı yardımıyla iyice soymalı, içindeki tohumları ayırmalısınız.
  • 2 Yıkanan balkabaklarını 3 cm genişliğinde dilimleyin.
  • 3 Kabakları büyük bir tencereye dizin. Bu esnada kabakların katlarının aralarına şekeri eşit şekilde dağıtın. Kabakları bu şekilde 1 gece boyunca bekletmelisiniz. Tencerenin kapağı kapalı olmalı. Sabah kabakların su saldığını görebilirsiniz.
  • 4 Gece boyunca bekleyen kabakları, ekstra hiçbir işlem yapmadan direkt ocağa alın ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  • 5 Kabaklar yumuşayınca hala suyu varsa kapağı açık şekilde pişirin ve şerbetinin koyulaşmasını bekleyin.
  • 6 Şerbeti kıvam aldığında tatlıyı ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.