Skip to content

İncir Tatlısı Tarifi

Hem kıvamı hem de doyum olmayan lezzeti ile incir tatlısı tarifi sofraların yıldızı olmaya aday. Yapımı biraz zahmetli olsa da sonucun harika olacağından emin olabilirsiniz. Şerbeti ayrı, tabanı ve kreması ayrı ayrı hazırlanan ve bu nedenle yapımı (pişirme dahil) 1 saat kadar zaman alan tatlıdan tarif ile 10 porsiyon çıkar. Her yaştan misafirinizin severek yiyeceği tatlı, özellikle yaz aylarında serinletici özelliği ile öne çıkar. İncir tatlısı için herkesin tarif istemesine hazırlıklı olmalısınız.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 8-10 adet kuru incir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 İncirleri doğrayarak sıcak su içinde yumuşaması için bekletin.
  • 2 Geniş bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
  • 3 Kaba eleyerek unu ve kabartma tozunu ekleyin. Cevizleri elinizle küçük küçük parçalayarak karışıma katın.
  • 4 İncirleri süzün ve karışıma katın. Bu esnada suyun iyice süzüldüğünden emin olmalısınız.
  • 5 Elde ettiğiniz karışımı 170 derecede ısıtılan fırında 35 dakika kontrollü pişirin.
  • 6 Ilık su ile şekeri bir kapta karıştırın. Şeker eridiğinde granül kahveyi ekleyin ve iyice karışmasına dikkat edin. Soğumaya bırakın.
  • 7 Sütü buzdolabında soğutun. Krem şantileri dökerek kıvam alana dek çırpın.
  • 8 Fırından çıkan tabanın soğuması için 5 dakika bekleyin. Üzerine şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin.
  • 9 Tabanın üzerine kremayı yayın ve tatlıyı buzdolabında beklemeye alın.