Skip to content

Hurmalı ve Bademli Kıtır Crumble

Portakalın canlandırıcı aroması ve ılık ballı hurma, kaymaklı dondurma ile enfes bir lezzete ulaşıyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 3 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış hurma
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 portakal kabuğu (ince ince rendelenmiş)
  • 2 portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı Carte D'Or şekerli vanlin
  • 1 Fırını önceden 180°C'de ısıtın. Hurma, bal, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve vanilini orta ateşteki bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın.
  • 2 Ocağın altını kısıp karışım koyulaşıncaya ve hurmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha kaynamaya bırakın.
  • 3 Eğer karışım fazla koyulaşırsa birkaç çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra hurmaları tencereden alıp birer porsiyonluk 6 kaseye yerleştirin.
  • 4 Daha sonra bademli harcı hazırlamaya başlayın. Un ve şekeri bir kaba koyup tereyağı ile birlikte yoğurun. Doğranmış bademleri de ekledikten sonra bu karışımı hurmaları tamamen örtacek şekilde dökün.
  • 5 Karışımın üzerine bastırmayın, aksi halde çökebilir. Kaseleri daha önceden ısıttığınız 180°C fırında 17-20 dakika boyunca crumble’ın üstü kızarana kadar pişirin. (Eğer tekli porsiyonlar yerine büyük bir servis tabağına koyduysanız 30-45 dakika kadar pişirin.)
  • 6 Fırından çıkardığınız tatlınızı üzerine kaymaklı dondurma ekleyerek henüz ılıkken servis edin.