Skip to content

Hurmalı ve Armutlu Çıtır Milföy

Çıtır çıtır milföy katları arasına sızmış dondurmanın lezzeti, hurma ve armutla zenginleşiyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 4 armut
  • 16 hurma
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • kaymaklı Carte D'Or dondurma
  • 1 Milföy hamurlarını 12 adet dikdörtgen elde edecek şekilde ikiye kesin. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine çırptığınız yumurta ve erimiş tereyağını sürün.
  • 2 Son olarak üzerine pudra şekeri eleyerek kızarana kadar önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında pişirin.
  • 3 Soyduğunuz armutları ve çekirdeklerini çıkartıp dilimlediğiniz hurmaları tereyağı ve şekerle yumuşayana kadar pişirin.
  • 4 Soğumuş milföy diliminin üzerine 3 top kaymaklı dondurma koyup üzerine bir kat daha milföy ekleyin. İkinci kata hazırladığınız armut ve hurma karışımını sürüp üzerine bir kat daha milföy ilave edin.
  • 5 Pudra şekeri ve karamelli sos ile servis edin.