Skip to content

Havuçlu Kek Tarifi

Herkesin favori tatlıları arasında yer alan ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan havuçlu kek, sofralarınıza renk katar. Kağıt kalemi hazırlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de vitamin deposu niteliğindeki bu özel kekin tarifini hemen not alabilir ve sevdikleriniz için yapmaya başlayabilirsiniz. Çocuğunuzla beraber hazırlayabileceğiniz havuçlu keki misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. ‌Carte ‌d'Or ile havuçlu kekinizi taçlandırabilirsiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin.
  • 2 Ardından sırasıyla 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ilave edin.
  • 3 Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin.
  • 4 Bu esnada ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunu eleyerek ekleyin ve karışımı mikser yardımı ile çırpın.
  • 5 Kekinizin akışkan bir kıvama gelmesi ( karışım bu aşamada katı kıvamda olursa) için biraz daha un ilavesinde bulunabilirsiniz.
  • 6 Bu aşamada bir parça margarin ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın, bu kekin tepsiye yapışmasını engeller.
  • 7 Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • 8 Son olarak fırından aldığınız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakın. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Kekiniz servis için hazır.