Skip to content

Gül Lokumlu Crème Brûlée

En meşhur Fransız tatlılarından Crème brûlée’yi geleneksel lezzetlerimizden güllü lokum ile yorumladık. Bu tarif davetlerinizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday!
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 1 su bardağı krema
  • 1 vanilya çubuğu
  • 2 çorba kaşığı gül suyu
  • 1 su bardağı güllü lokum
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 Kremayı, vanilya çubuğu ve gül suyuyla bir taşım kaynatın. Doğradığınız güllü lokumları da karışıma ekleyin. Başka bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın, sıcak kremayı üzerine döküp iyice karıştırın.
  • 2 Ateşten aldığınız karışımı kaselere d.kün, önceden ısıtılmış 160ºC’lik fırında, suyun içine oturttuğunuz kapları 12 dakika pişirin. 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine şeker serpip, yakarak kaymaklı dondurma ile servis edin.

Beslenme Bilgisi

 

Servis Başına

Kilojoules (kcal)

75kcal

Kilokaloriler (kJ)

315kJ

Protein (g)

1.7g

Lif dahil karbonhidrat (g)

10.3g

Lif hariç karbonhidrat (g)

10.3g

Şeker (g)

9.9g

Lif (g)

0.0g

Yağ (g)

3.1g

Doymuş yağ (g)

1.2g

Doymamış yağ (g)

1.7g

Mono doymamış yağ (g)

1.2g

Çoklu doymamış yağ (g)

0.4g

Trans yağ (g)

0.0g

Kolesterol (mg)

115mg

Sodyum (mg)

5mg