Skip to content

Gül Lokumlu Crème Brûlée

En meşhur Fransız tatlılarından Crème brûlée’yi geleneksel lezzetlerimizden güllü lokum ile yorumladık. Bu tarif davetlerinizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday!
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 1 su bardağı krema
  • 1 vanilya çubuğu
  • 2 çorba kaşığı gül suyu
  • 1 su bardağı güllü lokum
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 Kremayı, vanilya çubuğu ve gül suyuyla bir taşım kaynatın. Doğradığınız güllü lokumları da karışıma ekleyin. Başka bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın, sıcak kremayı üzerine döküp iyice karıştırın.
  • 2 Ateşten aldığınız karışımı kaselere d.kün, önceden ısıtılmış 160ºC’lik fırında, suyun içine oturttuğunuz kapları 12 dakika pişirin. 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine şeker serpip, yakarak kaymaklı dondurma ile servis edin.