Skip to content

Fındıklı Karamelli Beze

Üç özel lezzetin birlikteliğinden doğan aroma, dondurmanın katkısıyla zirveye ulaşıyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 4 yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 0.5 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak kırılmış fındık
  • Carte D'Or karamelli sos
  • sütlü çikolatalı Carte D'Or dondurma
  • 1 4 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikser ile çırpın. Köpürünce içine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin. Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar çırpın.
  • 2 Kırılmış fındığı tavada kavurup, yavaşça beze karışımına yedirin. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine çay tabağı büyüklüğünde yayın. Üzerine karamelli sos koyup, önceden ısıtılmış 100°C’lik fırında 60 dakika pişirin.
  • 3 Soğuyan bezelerin arasına sütlü çikolatalı dondurma toplarını yerleştirip, üzerine bir kat daha beze koyun, karamelli sos ile servis edin.