Skip to content

Ekmek Kadayıfı Tarifi

Kendine özgü karamel aroması ve yumuşacık kreması ile damaklarda kalıcı bir lezzet bırakan ekmek tatlısı, geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahiptir. Şerbetli olmasına rağmen hafifliği ile hemen herkesin beğenisini kazanan tatlı, aynı zamanda kolay ve pratik yapımı ile de dikkat çekicidir. İşte misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz şölen tadında ekmek kadayıfı tarifi…
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (180 gr)
  • 3 fincan un (Türk kahvesi fincanı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 Ekmek kadayıfının kekini hazırlamak için geniş bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye ve karışım beyaz bir köpük formunu alıncaya kadar mikserle çırpın.
  • 2 Köpük halini alan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • 3 Kek hamurunu fırın tepsisine dökün ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için dinlenmeye bırakın.
  • 4 Ekmek kadayıfının karamelli şerbeti için geniş bir tencereye sadece şekeri ekleyin ve kısık ateşte eritin. Şeker tamamen sıvı haline geldiğinde üzerine yavaş yavaş 3 bardak sıcak suyu ekleyin.
  • 5 Su eklendiğinde şerbet katılaşır, şeker tekrar eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.