Skip to content

Ekler Tarifi

Fransız kraliyet sofrasına ait bir tatlı çeşidi olan ekler, adını Fransızcada şimşek patlaması anlamına gelen “Éclair” kelimesinden alır. Yumuşacık hamuru, içindeki enfes kreması ve çikolata kaplı harika lezzeti ile bir lokmada tüketilebilen ekler pastası, çay saatlerinin ve kahve keyfinin vazgeçilmezidir. İştah açan görünümü ile hemen herkes tarafından beğenilen tatlının hamuru için tereyağı, un, şeker ve yumurta gibi kek malzemeleri, içinin kreması için süt, nişasta, vanilya, krem şanti, çikolatalı sosu içinse bitter çikolata ve krema kullanılır. Yapımı oldukça pratik ve kolay olan ekler, çocuklarla beraber hazırlamak için de şahane bir tatlıdır.Hazırsanız başlayalım!
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 4 yumurta
  • 7 çorba kaşığı tereyağı (100 gr)
  • 1 tatlı kaşığı şeker (10 gr)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla un (125 gr)