Skip to content

Dondurma Topları Tarifi

Nefis çikolata ile kaplanmış minik dondurma toplarını tatmaya ne dersiniz? Doğum günlerinin, eğlenceli davetlerin, kahve ve çay saatlerinin eşlikçisi olacak tarif özellikle çocukların beğenisini kazanır. Evde çocuklarla beraber yapacağınız bir tarif arıyorsanız, hem yapımı kolay hem de hazırlıkları oldukça eğlenceli olan çikolata kaplı dondurma topları tarifini tercih edebilirsiniz. Herkes hazırsa, iştah kabartan dondurma toplarını yapmak için kolları sıvayabilirsiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 150 gram tablet çikolata (sütlü veya bitter)
  • 300 gram Carte D'Or Classic Kaymak
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • Carte D'Or karamel sos
  • 15 adet çöp şiş çubuğu
  • 1 Geniş bir kapta Carte d'Or Classic Kaymak ile Hindistan cevizi tozunu karıştırın.
  • 2 Alüminyum folyo içinde Hindistan cevizli Carte d'Or'u küçük toplar haline getirin. İçine çöp şiş çubuklarını batırın.
  • 3 Topları folyo ve çubuklarla beraber soğuğa dayanıklı bir kaba alarak derin dondurucuya atın.
  • 4 Dilediğiniz herhangi bir tablet çikolatayı benmari usulü ocakta eritin. Çikolata biraz soğuyana dek bekleyin.
  • 5 Dondurma toplarını dondurucudan çıkarın. Çubuktan tutarak folyoyu çıkartın.
  • 6 Dondurma toplarını çikolataya batırın.
  • 7 Bir tepsinin üzerine pişirme kağıdı serin. Çikolatalı dondurma toplarını, toplar aşağıya gelecek şekilde tepsiye hızla dizin.
  • 8 Topları yeniden dondurucuya atın.