Skip to content

Churros Tarifi

Görünümü itibarıyla Türk mutfağının sevilen tulumba tatlısına benzeyen, İspanyol mutfağının geleneksel lezzeti churros, tüm lezzetiyle mutfaklarınıza gelmeye hazır. Kıtır kıtır kıvamı ile çikolata veya dondurma ile servis edilen churros'u orijinal lezzetiyle hazırlamaya ne dersiniz? Tam kıvamındaki çikolatalı ve dondurmalı churros'ları çocuğunuz da çok sevecek! Dilerseniz hamurunu mutfakta onunla beraber hazırlayabilirsiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 2,5 çay bardağı su
  • 60 gram tereyağı
  • 5 çay kaşığı tuz
  • 5 çay bardağı tam buğday unu
  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı sıvı ay çiçek yağı
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Carte D'Or Classic Yaz Rüyası
  • Carte D'Or Çikolatalı Sos
  • 1 Küçük bir tencereyi ocağa alın. İçinde tereyağı eritirken su, tuz ekleyip karıştırın.
  • 2 Karışıma aza azar elenmiş unu ilave edin ve durmadan karıştırın. Hamur olunca ve homojen bir kıvam alınca ılıması için kenara alın.
  • 3 Ilık hale gelen hamurun üzerine yumurtaları kırın ve karıştırıcı ile iyice pürüzsüzleşene dek karıştırın.
  • 4 Tencerede sıvı yağı iyice kızdırın.
  • 5 Sıkma torbasının içine hamuru koyun, geniş tırtıklı sıkma başlığını takın ve uzun parçalar halinde kızgın derin yağın içine sıkın.
  • 6 Churros çıtır çıtır olması gereken bir tatlı, bu nedenle iyice altın rengi alana dek kızartmalısınız. Hamurların her tarafını eşit şekilde kızartın.
  • 7 Churros tanelerini kevgirle alın ve üzerine peçete serilen tabakların içine yerleştirin ve fazla yağını alın.