Skip to content

Chocolate Chip Cookie Tarifi

Dışı kıtır kıtır, içi çikolatalı yumuşacık bir yapıda olan chocolate chip cookienin, sizin ve çocuğunuzun çok seveceği kurabiye çeşitlerinden biri olacağından eminiz! Klasik kurabiye türlerinden oldukça farklı olan bu özel tarifi hemen deneyip tarif defterinizin baş köşesine ekleyebilirsiniz. Çikolata parçaları ile damağınıza lezzet katan bu özel tarif, kurabiye tutkularının vazgeçilmezleri arasında yer almaya aday tatlılardan biridir. Carte ‌d'Or ile kurabiyenizi birleştirerek enfes bir lezzet hazırlayabilirsiniz.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 275 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı beyaz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da toz vanilin)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2,5 - 3 su bardağı tam buğday unu
  • 250 gram sütlü ya da bitter çikolata
  • 1 İlk olarak tereyağı ve şekeri bir kabın içerisine alın ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • 2 Ardından yumurta ve vanilya özütünü ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • 3 Karbonat ve unu eleyin ve azar azar karışıma ilave edin.
  • 4 Sonrasında mikser ya da spatula yardımıyla karışımı karıştırmaya devam edin. Hamur yumuşak kıvama gelene kadar karıştırma işlemini sürdürün.
  • 5 Çikolatalarınızı minik parçalar halinde doğrayın ve kurabiye hamurunun içerisine aktarıp spatula yardımıyla karıştırın.
  • 6 Ardından hamurun üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece dinlendirin.
  • 7 Dinlenme işlemi sonrasında karışımı çıkarın ve dondurma kaşığı yardımıyla şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
  • 8 180 derecede ısıtılmış fırında 9-11 dakika arası pişirin. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.