Skip to content

Cheesecake Tarifi

Cheesecake tarifleri herkesin tarif defterinde bulunmalı. Hem çay saatlerinde hem de yemek sonrası tatlı seçenekleri içinde değerlendirebileceğiniz tarifi farklı soslarla sık sık yapabilirsiniz. Frambuazlı, limonlu ya da çikolatalı kremalarla tatlandıracağınız enfes cheecake'lere kimse hayır diyemez. Çocukların bir tabak daha isteyeceği, kalp atışlarınızı hızlandıracak tatlılar hafiflikleri ile tatlı krizleri için de birebir. Yemeye doyamayacağınız cheesecake'in yapımı ilk bakışta biraz fazla aşamalı görünebilir ancak yapımı sırasında çocuğunuzun bile size eşlik edebileceği kadar kolay adımları bulunur. Tarif biraz zaman alsa da sonucundan emin olabilirsiniz. Haydi, ailenizin sevgilisi olacak tam tadında cheesecake için hemen mutfağa...
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 2,5 paket yulaflı bisküvi2,5 paket yulaflı bisküvi
  • 120 gram tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı süt
  • 1 bardak çekilmiş fındık veya ceviz içi
  • 4 çorba kaşığı un
  • 600 gram labne
  • 1 bardak + 2 kaşık şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 bardak limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Carte d'Or Classic Bitter Çikolata - Kaymak - Vişne
  • Birkaç dal taze nane
  • Rende çikolata, taze kırmızı meyveler veya bisküvi kırıntıları
  • 1 Yulaflı bisküvileri mutfak robotu ile incecik olana dek parçalayın ve derin bir karıştırma kabına alın.
  • 2 Tereyağını eritin ve biraz soğumaya bırakın.
  • 3 Kelepçeli kalıbınızın içini tereyağı ile güzelce yağlayın. Karışımı kalıba dökün ve elinizle veya kaşıkla sıkıştıracak kadar bastırın.
  • 4 İyice sıkışan karışımı kalıpla beraber buzdolabının soğutucu kısmında dinlenmeye bırakın.
  • 5 İç dolgu için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve köpük haline gelene dek mikser yardımıyla çırpın.
  • 6 Yumurta ve şekere labne peyniri ekleyin. Pürüzsüz oluncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  • 7 Üzerine yumurtayı kırın, şekerli vanilin, un ve sıvı kremayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice karışmış bir dolgu malzemesi oluşunca kremanız hazırdır.
  • 8 Tabanı buzdolabından çıkarın, kremayı üstüne dökerek pürüzsüz olacak şekilde yayın.
  • 9 170 derece ısıtılan fırında 50-55 dakika kadar pişirin.
  • 10 Artık sosları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Limonlu sos için öncelikle limon kabuğu rendeleyin.
  • 11 Ardından küçük bir tencereyi orta ateşe alın. İçine nişasta, toz şeker, limon suyu ve limon kabuğu ekleyerek koyulaşana dek pişirin.
  • 12 Koyulaşan limon sosuna tereyağı koyarak kenara alın ve soğutun. Kaymak yapmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • 13 Frambuaz sosu için bir kaba frambuazları alın, şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • 14 Mısır nişastasını bir çay bardağı su ile karıştırın, frambuaz karışımını da ekleyerek orta ateşteki tencerede pişirin.
  • 15 Kaynadıktan sonra altını kısın, 5 dakika daha kaynatın ve şekerli vanilini ekleyin. Karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
  • 16 Çikolatalı sos içinse kremayı bir sos tavasında ısıtın. Krema ısındığında kaynamadan ocaktan alın.
  • 17 Kremanın içine çikolata ve tereyağını ekleyin ve çikolatalar eriyene dek karıştırın.
  • 18 Karışıma bir tutam tuz ekleyin.
  • 19 Tercih ettiğiniz sos soğuduktan sonra soğuyan tatlının üzerine eşit şekilde dökün.
  • 20 Pürüzsüzleşmesi için tatlıyı hafifçe sallayabilirsiniz.
  • 21 Bir saat kadar sonra üzerine streç film sarıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.