Skip to content

Bezeli Çilek Tatlısı

Görüntüsü, lezzeti ve kokusuyla yaz meyvelerinin en güzellerinden biri olan çileğin başrolde olduğu baştan çıkarıcı bir tarif.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 2 yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 500 ml vanilyalı Carte D'Or dondurma
  • 1 Beze için 2 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikserle çırpın. Köpürünce içine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin. Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • 2 Ardından beze karışımını yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde sıkarak, önceden ısıtılmış 100ºC’lik fırında 60 dakika pişirin.
  • 3 Vanilyalı dondurmayı bir kaba boşaltın ve çilekli sosu hazırlarken yumuşamaya bırakın.
  • 4 Çilekleri şeker ile birlikte püre haline getirin, süzge.ten geçirin, süzdükten sonra çekirdeklerini ayıklayın.
  • 5 Dondurmanız biraz yumuşadıktan sonra ufak parçalara ayırdığınız bezelerle karıştırın. Üzerine hazırladığınız çilek sosunu şekil vererek d.kün ve üzerini kapatarak buzluğa geri koyun.
  • 6 Donduğunda bardaklara koyup üzerini dilimlenmiş taze çilekler ve kalan çilekli sos ile süsleyerek servis edin.