Skip to content

Ballı Sufle

Sufle yapmanın çok zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? İşte fikrinizi değiştirecek bir tarif...
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 küçük rendelenmiş taze limon kabuğu
  • 2 yumurta
  • 50 ml bal
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 25 gram pudra şekeri
  • 1 Sufle kaplarının içini tereyağ ile yağlayıp pudra şekerini serpin. Bu işlem, suflelerin dışında hafif ve lezzetli bir kabuk oluşmasını sağlayacak.
  • 2 Süt ve limon kabuğu rendesini kısık ateşte kaynayana kadar ısıtın sonra kenara alın.
  • 3 Bu arada 2 yumurtanın beyazını bir kaba, sarılarını ise başka bir kaba ayırın. Yumurta sarılarının içine bal, mısır unu ve tuz ilave edip 1 dakika süreyle çırpın.
  • 4 Sütü bu karışımın üzerine süzge.ten geçirerek d.kün ve çırpmaya devam edin. Sonrasında bu karışımı tekrar sütü ısıttığınız tencerenin içine koyun ve çırparak orta ateşte ısıtmaya devam edin.
  • 5 Kremanızın topak topak olmaması için sürekli çırpın, ısındıkça koyulaşmaya başlayacaktır. İyice koyulaştığında ve pürüzsüzleştiğinde ateşten indirip soğumaya bırakın. Kremanız soğuduğunda yumurta beyazlarını 1-2 dakika çırpmaya başlayın. Yumurta beyazı k.püklenmeye başladığında çırpmayı bırakmadan yavaş yavaş şekeri ilave edin. Bu karışımın dörtte birini kremanıza ekleyin ve yedirin. Kalan yumurta beyazı karışımını da aynı şekilde kremaya ekleyerek yavaşça yedirin. Karışımı sufle kaplarına d.kün ve tamamını doldurduğunuz kapların üzerlerini bir spatulayla düzleştirin. Fırınınızı 180°C'de, içinde fırın tepsisi ile birlikte ısıtın. 25 gr pudra şekerini suflelerin üzerine serpin ve üzerleri altınımsı renk alıncaya ve 1-2 cm şişinceye kadar pişirin. Piştikten sonra suflelerin üzerine biraz pudra şekeri serpip yanında kaymaklı dondurma ile hemen servis edin.
  • 6 Kremanızın topak topak olmaması için sürekli çırpın, ısındıkça koyulaşmaya başlayacaktır.
  • 7 İyice koyulaştığında ve pürüzsüzleştiğinde ateşten indirip soğumaya bırakın. Kremanız soğuduğunda yumurta beyazlarını 1-2 dakika çırpmaya başlayın. Yumurta beyazı köpüklenmeye başladığında çırpmayı bırakmadan yavaş yavaş şekeri ilave edin.
  • 8 Bu karışımın dörtte birini kremanıza ekleyin ve yedirin. Kalan yumurta beyazı karışımını da aynı şekilde kremaya ekleyerek yavaşça yedirin.
  • 9 Karışımı sufle kaplarına dökün ve tamamını doldurduğunuz kapların üzerlerini bir spatulayla düzleştirin. Fırınınızı 180°C'de, içinde fırın tepsisi ile birlikte ısıtın. 25 gr pudra şekerini suflelerin üzerine serpin ve üzerleri altınımsı renk alıncaya ve 1-2 cm şişinceye kadar pişirin.
  • 10 Piştikten sonra suflelerin üzerine biraz pudra şekeri serpip yanında kaymaklı dondurma ile hemen servis edin.