Skip to content

Balkabaklı Sufle

Sözcük olarak “şişmiş” anlamına gelen Fransız mutfağının ünlü lezzeti suflenin, balkabağı ve kaymaklı dondurma ile çok farklı bir yorumu...
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 200 gram balkabağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 Balkabaklarını folyoya sarıp 180°C ısıtılmış fırında 1 saat yumuşayana kadar pişirin, çatalla ezerek püre haline getirin.
  • 2 Başka bir yerde yumurta beyazlarını sertleşene kadar çırpın. Kabak püresi, süt, esmer şeker, un ve baharatları karıştırıp yumurta beyazlarını söndürmeden yavaşça yedirin.
  • 3 Harcınızı yağlayıp şeker serptiğiniz sufle kaplarına kaşıkla doldurup, önceden ısıtılmış 180ºC’lik fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kaymaklı dondurma ile servis edin.