Skip to content

Antep Fıstıklı Tahinli Crumble

Geleneksel bir İngiliz tatlısı olan Crumble, Türk lezzetlerinden tahin ile bambaşka bir tat kazanıyor.
  • Zorluk Seviyesi

  • Hazırlık Zamanı

    mins
  • Servis Edilir

    elalem
  • 10 gram hazır maya (1 paket)
  • 200 gram tam buğday unu (2 bardak)
  • 45 gram şeker (1 çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 ml süt
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket Carte D'Or şekerli vanilin
  • 1 Hamurun tüm malzemesini iyice harmanlayıp elastik hale gelene kadar yoğurun.
  • 2 Oda sıcaklığında hamur iki katına çıkana kadar 30 dakika mayalayın. İyice yağladığınız cam fırın kabına hamuru yayın, 180°C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • 3 Antep fıstığını bir tavada kavurun üzerine tahin, şeker ve kremayı ekleyin. Fırından çıkan kekin üzerine yayın. Crumble için tüm malzemeyi elinizle veya rondo’da ıslak kum kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • 4 Tahinli karışımın üzerini kaplayacak şekilde yayıp, önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 20 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kaymaklı dondurma ile sıcak servis edin.